Recensie: Swanenburg seizoen 2 begint sterk met spannende onthulling

Recensie: Swanenburg seizoen 2 begint sterk met spannende onthulling
Nederlands drama op haar best

Film :

Vanaf maandag 25 december gaat het tweede seizoen van de Nederlandse serie Swanenburg op NPO1 van start. De rijke familie Praal is terug en vastbesloten om na de dood van vader Jack weer op te krabbelen. Kan de aftrap van de nieuwe perikelen rondom de markante familie ons bekoren? Lees hier de Gids.tv review van Swanenburg seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Victor ontwaakt uit coma
De familie Praal probeert het leven weer op te pakken na de tragische dood van vader Jack. Na een warm en gezellig kerstfeest op Het Nest in de Ardennen ontvangt de familie een schokkend bericht waardoor alles weer op scherp komt te staan. Victor de Vos is uit zijn coma ontwaakt en de paniek slaat toe aangezien hij het ware verhaal kent achter het overlijden van Jack. Dat verhaal verschilt aanzienlijk met dat wat de familie aan de politie heeft verteld. Matriarch Caroline stelt haar kinderen gerust want zij gaat dit regelen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,4

Deze beoordeling gaat over de eerste aflevering van Swanenburg seizoen 2.

Fans van de Nederlandse dramaserie Swanenburg zullen blij zijn dat de serie na bijna tweeënhalf jaar terug is met een tweede seizoen. Nieuwkomers kunnen kiezen om het eerste seizoen nog even te bingen ter voorbereiding of om nu in te stappen: De eerste aflevering biedt meer dan voldoende intriges en verhaallijnen om lekker te landen. Kan Caroline de chantage van Victor weerstaan? Wat staat het familiebedrijf Castor te wachten in de toekomst? Hoe vergaat het de (klein)kinderen in deze nieuwe turbulente fase? In plaats van 'Caroline' had deze aflevering ook wel 'Blijf bij ons verhaal' genoemd kunnen worden: de zin wordt ietwat hinderlijk vaak herhaald. Een kniesoor die daar uiteindelijk op let. Genoeg spanning en sensatie om Swanenburg seizoen 2 de komende twee weken te willen volgen. Nederlands drama op haar best: vier sterren.

Cast
Naast Tine Joustra (Narcosis) en Frederik Brom (Zwaar Verliefd zien we Jan-Paul Buijs (Adem in, Adem uit), Sanne Langelaar (Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn) en Aus Greidanus (De Zaak Menten). Deze productie is geregisseerd door Hans Somers (De Grote Slijmfilm), Aniëlle Webster (All Inclusive) en Thomas Korthals Altes (Het Bestand).

De familie Praal in 'Swanenburg'

Vanaf 25 december 2023 is Swanenburg seizoen 2 te zien op NPO 1. Elke werkdag rond 21.15 uur is er een nieuwe aflevering te te zien op NPO 1 en te streamen bij NPO Start. Genre: drama. Aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 37 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's