Docuserie Moordpillen? start woensdag op NPO 3: Dionne Slagter onderzoekt ADHD-medicatie

Docuserie Moordpillen? start woensdag op NPO 3: Dionne Slagter onderzoekt ADHD-medicatie
Pillen ook gebruikt om met prestatiedruk om te gaan

Kijktip :

In de documentaireserie Moordpillen? doet Dionne Slagter onderzoek naar ADHD-medicatie. Hoe gaan ADHD'ers om met hun klachten en wat slikken ze allemaal? Moordpillen? is vanaf woensdag te zien op NPO 3.

Medicijnen zonder recept
Dionne ontmoet ADHD'ers die van allerlei verschillende dingen last hebben. Ze ontmoet ook studenten die ADHD-medicatie gebruiken, zonder dat ze een diagnose hebben of een recept. Zij zijn zich er nauwelijks van bewust dat het medicijn dan valt onder de Opiumwet. Ze gebruiken de medicijnen vooral om met de prestatiedruk om te kunnen gaan.

Wie is Dionne zonder medicatie?
Dionne kreeg tien jaar geleden de diagnose ADD en gebruikt sindsdien medicatie op recept. Maar als ze heel eerlijk is, neemt ze ook wel eens een extra pilletje om een nacht door te trekken en zo haar deadlines te halen. Nog nooit sprak ze met een arts over haar medicijngebruik en eigenlijk doet ze maar wat. Dionne is benieuwd wie ze zou zijn zonder haar medicijnen. In haar onderzoek spreekt ze met lotgenoten, studenten, wetenschappers en artsen.

Moordpillen? is vanaf woensdag 3 januari wekelijks te zien op NPO 3 en sinds 20 december te streamen op NPO Start. Je kunt de beste fragmenten van Moordpillen? terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's