Recensie 'Killers of the Flower Moon': streamen of skippen op Apple TV+?

Streamen of skippen: Killers of the Flower Moon van Martin Scorsese staat nu op Apple TV+
Met Golden Globe-winnares Lily Gladstone

Film :

Actrice Lily Gladstone heeft afgelopen weekend een Golden Globe voor beste vrouwelijke hoofdrol in een dramafilm gewonnen voor haar rol van Mollie Burkhart in deze bijna epische misdaadfilm. En dat is helemaal terecht en dik verdiend. De prachtige film Killers of the Flower Moon staat nu op Apple TV+.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

'Hebzucht is een dier dat hongert naar bloed'
Het verhaal: Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden.

Killers of the Flower Moon - streamen of skippen?

Wat wij er van vinden
Regisseur Martin Scorsese, inmiddels tachtig jaren oud, maakt weer een nieuwe film, ditmaal gebaseerd op de alom geprezen bestseller van David Grann. Het verhaal gaat over het grote onrecht wat de indianen van de Osage Nation is aangedaan: een voor ons vrij onbekend verhaal uit de Amerikaanse geschiedenis, die in deze film meerdere malen weet te imponeren. Vooral de cast met onder andere een magistrale rol voor Leonardo DiCaprio, een vlijmscherpe Robert De Niro en een prachtige Lily Gladstone in de hoofdrollen, is een absolute uitblinker van deze film. Het verhaal blijft bloeien, maar bij het zien van de trailer denk je dat dit een episch meesterwerk wordt. Dat valt een klein beetje tegen, mede door de bij vlagen zeer trage vertelling en een speelduur die wat ons betreft toch echt te lang is. Liefhebbers van Scorsese én DiCaprio mogen dit uiteraard niet missen.

Streamen of skippen?
Ons oordeel is: streamen. De nieuwe Scorsese is een lange zit maar belicht wel de essentiële zaken uit de Amerikaanse geschiedenis. Fans van deze regisseur mogen wederom deze productie niet missen. En de cast maakt de boel af. Ga dat zien.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

De film Killers of the Flower Moon is nu beschikbaar op Apple TV+. Regie: Martin Scorsese (The Irishman). Cast: Leonardo DiCaprio (Inception), Lily Gladstone (The Last Manhunt) en Robert De Niro (Joker). Genre: historie, drama, misdaad. Tijdsduur: 206 minuten.

Bron: Paramount Pictures International

Actuele video's

Meer actuele video's