Netflix review 'The Greatest Night in Pop': streamen of skippen?

Streamen of skippen? The Greatest Night of Pop is ultieme muziekverhaal over kamer vol ego's
Het achtergrondverhaal van We Are the World

Film :

Het verhaal achter 'We Are The World' werd al op verschillende manieren vertelt, maar een documentaire met de (nog levende) hoofdrolspelers in de spotlight was er tot op heden nog niet. De nadruk in deze zin ligt op 'tot op heden': nu is hij er wel. En wij genieten ervan.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Op 25 januari 1985 verzamelden tientallen van de grootste namen in de muziekwereld zich in een studio in Los Angeles. Ze namen vervolgens een lied op ten bate van Afrikaanse hongersnoodhulp dat de wereldwijde popgeschiedenis zou veranderen. Deze documentaire toont de enorme onderneming om 's werelds grootste supergroep samen te stellen in een wereld vóór mobiele telefoons en e-mail.

The Greatest Night of Pop - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de documentaire.

Wat wij er van vinden
Het is vanaf de start al duidelijk dat Lionel Richie, de artiest die vanaf het eerste moment betrokken was bij het idee van Harry Belafonte en samen met Quincy Jones, Michael Jackson en de tientallen muzikanten en zangers, dit verhaal heel graag wilde vertellen. Je ontdekt in deze documentaire elk geheim: het briefje van Quincy Jones aan de deur, de onzekerheid van Huey Lewis wanneer hij naast Jackson en Cindy Lauper staat, Stevie Wonder die Ray Charles naar het toilet brengt, het dronkenschap van Al Jarreau en de broederschap die ontstaat tijdens het opnemen. Als de muziektechnicus vertelt dat Diana Ross aan het einde van de opnamesessie huilend in een hoekje zat omdat ze niet wil dat het ophoud, is er zelfs een klein traantje in de ooghoek van ons te vinden. Onbeschrijfelijk veel mensen hadden een nier verkocht om in die ruimte aanwezig te zijn en de documentaire laat ons juist dát voelen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Het aantal mensen dat ter plaatse was op het moment van opnemen wordt steeds kleiner en daarom is dit het moment. Je ziet de liefde van het scherm spatten. Daarom is ons oordeel dan ook: streamen.

De muziekdocumentaire The Greatest Night in Pop is nu te streamen op Netflix. Regie: Bao Nguyen. Genre: documentaire, muziek. Tijdsduur: 97 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's