Vanavond op tv: Dancing with the Stars, Ik hou van Holland en meer

Vanavond op tv: Dancing with the Stars, Ik hou van Holland en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 7 september

Kijktip :

Het nieuwe televisieseizoen is officieel begonnen. Vanavond zijn de eerste uitzendingen van Dancing With The Stars en Ik hou van Holland te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 7 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Dancing With The Stars

RTL 4
RTL 4
20:00 uur

Vanaf vanavond is Dancing With The Stars terug op televisie. Elf bekende Nederlanders worden aan elf dansprofessionals gekoppeld en gaan de strijd met elkaar aan. De uitzendingen zijn elke zaterdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Jury
Dancing With The Stars wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Tijl Beckand. De jury zal bestaan uit Euvgenia Parakhina, Dan Karaty, Irene Moors en Louis van Amstel.

BN'ers
Anouk Hoogendijk, Barrie Stevens, Bibian Mentel, Gijs Staverman, Heleen van Royen, Jaimie Trenité, Berget Lewis, Keizer, Samantha Steenwijk Rutger Vink en Tooske Ragas worden gekoppeld aan proffessionele dansers en proberen hun beste beentje voor te zetten in de danswedstrijd.

Optredens
De afleveringen starten met een groepschoreografie. Daarna geeft elk koppel een optreden in de stijlen Ballroom en Latin.


Terug: Ik hou van Holland

SBS 6
SBS 6
20:00 uur

Ik hou van Holland is weer terug op televisie. Linda de Mol is elke zaterdag om 20:00 te zien als presentator van het porgramma. Guus Meeuwis en Jeroen van Koningsbrugge zijn de leiders van de twee teams.

Spellen
Het spel draait om kennis op het gebied van amusement, sports, geschiedenis, muziek en de Nederlandse Taal. Alle vertrouwde spellen zijn terug: Geen ja, geen nee, Raad het Lied en Het kazenspel, Hollandse Rijtjes en het Verjaardagsspel zijn allemaal weer te zien in het programma.

Beeldrijmspel
Naast de bestaande spellen is er ook een nieuw spel bij gekomen, genaamd: Beeldrijmspel. De kandidaten krijgen een bewerkte foto van een bekende Nederlander te zien en moeten daar zo creatief mogelijk op rijmen.

Teams
Guus en Jeroen krijgen elke week steun van zes bloedfanatieke bekende Nederlanders. De teams worden allebei aangemoedigd door hun eigen enthousiaste publieksvak, dat hoopt met een fijne prijs naar huis te gaan.


Docu: Aapje Aram

NPO 2
NPO 2
21:05 uur

In deze documentaire reizen een antropoloog, een primatoloog, een evolutiebioloog en een museum directeur naar de berg Kenepai op Borneo. Ze gaan op zoek naar de doodsoorzaak van een baby-orang-oetan die werd aangetroffen in een vat in musem Naturalis.

Vergeten vat
Een medewerker van het Naturalis kwam een lang vergeten at tegen. Niemand wist wat er in de plastic ton zat. Toen de deksel van de ton werd gehaald, deed de medewerker een heftige vondst. Op de bodem lag een baby-orang-oetan uit Borneo. Deze werd eind 19e eeuw verzameld door ene Johann Büttikofer.

Aandoenlijke dier
Een groep wetenschappers gaat in de documentaire op zoek naar antwoorden over de zaak. Want wat moeten we met dit prachtige, aandoenlijke dier?

Plaats delict
De groep gaat op zoek naar de herkomst van het dier. Welke band hebben de lokale Dajaks met de orang-oetan? En leven er nu nog orang-oetans in het gebied?

Schieten
Wat bezielde hun 19e-eeuwse voorgangers om het regenwoud in te trekken en aapjes uit bomen te schieten? En moeten we dit verhaal eerlijk aan het Nederlandse publiek vertellen?


Terug: Echt waar?!

SBS 6
SBS 6
21:20 uur

Naast de terugkeer van Ik hou van Holland is er ook een ander spelprogramma terug op Nederlandse televisie. Echt Waar?! is elke zaterdag te zien op SBS6

Presentator
Het programma heeft dit jaar ook een nieuwe presentator, namelijk Jan Versteegh. De kandidaten moeten zich uitspreken over ongelooflijke waarheden en geloofwaardige leugens.

Leo en Soundos
Acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi leggen de kandidaten vol passie en overtuiging steeds twee verhalen of stellingen voor. Hierna moeten de kandidaten beslissen wie de waarheid spreekt.

Kandidaten
In elke aflevering spelen honderd kandidaten, onderverdeeld in tien groepen van tien mensen. De leden van elke groep spelen voor dezelfde club, vereniging of stichting. Alle kandidaten maken kans om (een deel van) 50 duizend euro voor hun eigen club te verdienen.


Deel 2: Harrie Jekkers & Klein Orkest

NPO 1
NPO 1
22:15 uur

Vanavond wordt het tweede deel van het muziektheaterprogramma met Harrie Jekkers & Klein Orkest uitgezonden. Na lange tijd keerden ze weer terug in het theater met hun voorstelling 'Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug'.

Evergreens
Harrie Jekkers gaat terug naar zijn muzikale roots als zanger van de popgroep Klein Orkest. De band scoorde twee evergreens met O,O Den haag en Over de Muur. De liedjes staan na 35 jaar nog hoog in de Top2000.

Kinderliedjes
Ook kreeg de band een Edison uitgereikt voor de lp Roltrap naar de Maan. Een lp met dertien prachtige kinderliedjes, waarmee zo'n beetje half Nederland zijn kinderen heeft opgevoed. Harrie Jekkers wil vroeger nog een keer laten terugkomen in de vorm van een muziektheaterprogramma over en door Klein Orkest.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Dancing with the Stars, Ik hou van Holland en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV