Het geheim van de meester over Het Melkmeisje gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het geheim van de meester over Het Melkmeisje gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het geheim van de meester over Het Melkmeisje gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond start een nieuw seizoen van Het geheim van de meester, waarin een team van professionals werken van Nederlands grootste kunstenaars reconstrueren door precies te doen wat de meester ooit ook deed. Elke dinsdag om 20:30 uur op NPO 2 een ander meesterwerk . MaterialenDoor zijn of haar techniek, stijl, belevingswereld en tijdsgeest te doorgronden, komt het werk tot leven. Het team werkt met de modernste technieken om de oorsprong en samenstelling van materialen en pigmenten uit vorige eeuwen te achterhalen en te reconstrueren. KeuzesOok onderzoeken ze het levensverhaal van de kunstenaar in kwestie en de tijdsgeest van weleer. Op die manier geven ze duiding aan de keuzes van de kunstenaar en weten ze verborgen symboliek en boodschappen in de werken te ontrafelen. MelkmeisjeIn de eerste aflevering duiken ze in Het Melkmeisje van Vermeer. Het team ontdekt een handige perspectieftruc, een verdwenen wasmand en een dramatisch einde voor de schilder zelf. Het Geheim van de Meester in 2021 terug op tv, bekijk de eerste beelden Bekijk deze video »
Uitzending :
Het geheim van de meester over Het Melkmeisje gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vanavond start een nieuw seizoen van Het geheim van de meester, waarin een team van professionals werken van Nederlands grootste kunstenaars reconstrueren door precies te doen wat de meester ooit ook deed. Elke dinsdag om 20:30 uur op NPO 2 een ander meesterwerk .

Materialen
Door zijn of haar techniek, stijl, belevingswereld en tijdsgeest te doorgronden, komt het werk tot leven. Het team werkt met de modernste technieken om de oorsprong en samenstelling van materialen en pigmenten uit vorige eeuwen te achterhalen en te reconstrueren.

Keuzes
Ook onderzoeken ze het levensverhaal van de kunstenaar in kwestie en de tijdsgeest van weleer. Op die manier geven ze duiding aan de keuzes van de kunstenaar en weten ze verborgen symboliek en boodschappen in de werken te ontrafelen.

Melkmeisje
In de eerste aflevering duiken ze in Het Melkmeisje van Vermeer. Het team ontdekt een handige perspectieftruc, een verdwenen wasmand en een dramatisch einde voor de schilder zelf.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Het Geheim van de Meester

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Het geheim van de meester over Het Melkmeisje gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier