Friso Lammertse is lyrisch over miljoenenschilderij Rembrandt: "Het is het geld waard" (video)

Friso Lammertse is lyrisch over miljoenenschilderij Rembrandt: "Het is het geld waard" (video)

Zondag 1 mei 2022 om 11:20

Het schilderij De Vaandeldrager van Rembrandt was gisteren voor het eerst voor publiek te zien in Het Fries Museum. Het kostte de staat, en dus ook de belastingbetaler, maar liefst 150 miljoen euro. Het schilderij kreeg zaterdag veel belangstelling.

"Het is het waard"
Volgens Friso Lammertse, conservator in het Rijksmuseum is het een heel bijzonder stuk: "Je moet het in perspectief zien. De Melkmeid hebben we in Nederland 750.000 gulden voor neergelegd. Nu kun je het Rijksmuseum niet meer voorstellen zonder De Melkmeid," vertelt hij enthousiast. Friso vindt het schilderij 150 miljoen euro waard.

Bekijk de Hart van Nederland-video met het schilderij hieronder.

<em>Friso Lammertse</em> is lyrisch over miljoenenschilderij Rembrandt: &quot;Het is het geld waard&quot; (video) Het schilderij De Vaandeldrager van Rembrandt was gisteren voor het eerst voor publiek te zien in Het Fries Museum. Het kostte de staat, en dus ook de belastingbetaler, maar liefst 150 miljoen euro. Het schilderij kreeg zaterdag veel belangstelling. "Het is het waard"Volgens Friso Lammertse, conservator in het Rijksmuseum is het een heel bijzonder stuk: "Je moet het in perspectief zien. De Melkmeid hebben we in Nederland 750.000 gulden voor neergelegd. Nu kun je het Rijksmuseum niet meer voorstellen zonder De Melkmeid," vertelt hij enthousiast. Friso vindt het schilderij 150 miljoen euro waard. Bekijk de Hart van Nederland-video met het schilderij hieronder.
Nieuws :

Actuele video's

Meer actuele video's