Docu Selma's oorlog gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Selma's oorlog gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Selma's oorlog gemist? Bekijk hier de hele uitzending Selma van de Perre (99) is waarschijnlijk de bekendste nog levende verzetsstrijder uit de Tweede Wereldoorlog. Ze vertelde haar verhaal al eens in De wereld draait door en in de documentaire Selma's oorlog gaat ze terug naar de plekken uit haar herinneringen. GruwelenWant ondanks haar leeftijd heeft Selma - ruim 75 jaar na de bevrijding - nog altijd een missie: mensen vertellen over de gruwelen die ze meemaakte, zodat dit nooit weer gebeurt. Het duurde lang voordat ze haar verhaal kon vertellen, maar nu gaat ze met Philip Freriks langs de plekken die een rol speelden in haar leven. Daar vertelt ze haar oorlogsverhaal. ConcentratiekampZoals in Amsterdam, waar Selma opgroeit, en Utrecht, waarvandaan ze tijdens de oorlog als koerierster pakjes rondbrengt door heel Nederland en zelfs tot in het buitenland. In Kamp Vught vertelt ze over haar werk in de gasmaskerfabriek en over de treinreis in een veewagon naar concentratiekamp Ravensbrück, waar ze onder barre omstandigheden heeft weten te overleven. :[broadcast:videos](ids:"444261,427917" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Dinsdag 3 mei 2022 om 21:30

Selma van de Perre (99) is waarschijnlijk de bekendste nog levende verzetsstrijder uit de Tweede Wereldoorlog. Ze vertelde haar verhaal al eens in De wereld draait door en in de documentaire Selma's oorlog gaat ze terug naar de plekken uit haar herinneringen.

Gruwelen
Want ondanks haar leeftijd heeft Selma - ruim 75 jaar na de bevrijding - nog altijd een missie: mensen vertellen over de gruwelen die ze meemaakte, zodat dit nooit weer gebeurt. Het duurde lang voordat ze haar verhaal kon vertellen, maar nu gaat ze met Philip Freriks langs de plekken die een rol speelden in haar leven. Daar vertelt ze haar oorlogsverhaal.

Concentratiekamp
Zoals in Amsterdam, waar Selma opgroeit, en Utrecht, waarvandaan ze tijdens de oorlog als koerierster pakjes rondbrengt door heel Nederland en zelfs tot in het buitenland. In Kamp Vught vertelt ze over haar werk in de gasmaskerfabriek en over de treinreis in een veewagon naar concentratiekamp Ravensbrück, waar ze onder barre omstandigheden heeft weten te overleven.

:[broadcast:videos](ids:"444261,427917" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's