VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Tegenlicht: strijd voor vrijheid

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending De oorlog in Oekraïne duurt nog altijd voort, maar hoe overleven idealen in tijden van diepe crisis? Dat onderzoekt Tegenlicht vanavond in een aflevering over de stridj voor vrijheid en democratie. ActivistenDoor de oorlog in Oekraïne heeft deze strijd overal ter wereld een nieuwe betekenis gekregen. Dicht bij huis, in Polen, nemen vier jonge activisten die de crisis aan den lijve ondervinden, iedere dag opnieuw de handschoen op. Tegenlicht portretteert de vier vrijheidsstrijders en onderzoekt wat hen motiveert. GenenWat betekent vrijheid voor de Wit-Russische Jana Shostak, de Oekraïense Daria Kaleniuk, de Russische Aleksandr Konovalov en de Poolse Janek Spiewak? Voor deze activisten geldt dat hun wens om zich uit te spreken tegen onrecht verder gaat dan hun weerzin tegen de autoritaire regimes in eigen land alleen: verzet zit bij ieder van hen in de genen. Bekijk ook Video: Oekraïners in Nederland zingen voor de vrede tijdens Dodenherdenking Bekijk deze video » Zien: Hans Goedkoop had in 4 mei-lezing harde kritiek op Mark Rutte en kabinet Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

De oorlog in Oekraïne duurt nog altijd voort, maar hoe overleven idealen in tijden van diepe crisis? Dat onderzoekt Tegenlicht vanavond in een aflevering over de stridj voor vrijheid en democratie.

Activisten
Door de oorlog in Oekraïne heeft deze strijd overal ter wereld een nieuwe betekenis gekregen. Dicht bij huis, in Polen, nemen vier jonge activisten die de crisis aan den lijve ondervinden, iedere dag opnieuw de handschoen op. Tegenlicht portretteert de vier vrijheidsstrijders en onderzoekt wat hen motiveert.

Genen
Wat betekent vrijheid voor de Wit-Russische Jana Shostak, de Oekraïense Daria Kaleniuk, de Russische Aleksandr Konovalov en de Poolse Janek Spiewak? Voor deze activisten geldt dat hun wens om zich uit te spreken tegen onrecht verder gaat dan hun weerzin tegen de autoritaire regimes in eigen land alleen: verzet zit bij ieder van hen in de genen.

Bekijk hier alle video's en artikelen van VPRO Tegenlicht

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV