Frontlinie over Russen in Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Frontlinie over Russen in Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Frontlinie over Russen in Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending De band met Rusland is een hot topic geworden sinds de invasie in Oekraïne, enkele maanden geleden. In tijden van globalisering is de Russische invloed overal zichtbaar. Zo ook in de Centraal-Afrikaanse Republiek, waar het krachtenveld tussen Rusland en Europa op scherp staat. BurgeroorlogBram Vermeulen reist voor Frontlinie af naar het hart van Afrika, waar grote armoede heerst en jarenlang een burgeroorlog woedt. Perfecte (lees: instabiele) omstandigheden waarin de Russische invloed kan groeien. Zo wordt de Centraal-Afrikaanse Republiek de draaischijf in een groot geopolitiek conflict tussen Rusland en het Westen. HuurlingenDe Centraal Afrikaanse Republiek is de proeftuin van de dwingende Russische ambitie om Afrikaanse landen in hun invloedssfeer te krijgen en op te zetten tegen het Westen. In ruil voor grondstoffen en diplomatieke steun in de VN-Veiligheidsraad levert Rusland huurlingen om regeringen in het zadel te houden, onderwijs en desinformatie met een Moskous perspectief. :[broadcast:videos](ids:"452792,451738" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Donderdag 19 mei 2022 om 21:04

De band met Rusland is een hot topic geworden sinds de invasie in Oekraïne, enkele maanden geleden. In tijden van globalisering is de Russische invloed overal zichtbaar. Zo ook in de Centraal-Afrikaanse Republiek, waar het krachtenveld tussen Rusland en Europa op scherp staat.

Burgeroorlog
Bram Vermeulen reist voor Frontlinie af naar het hart van Afrika, waar grote armoede heerst en jarenlang een burgeroorlog woedt. Perfecte (lees: instabiele) omstandigheden waarin de Russische invloed kan groeien. Zo wordt de Centraal-Afrikaanse Republiek de draaischijf in een groot geopolitiek conflict tussen Rusland en het Westen.

Huurlingen
De Centraal Afrikaanse Republiek is de proeftuin van de dwingende Russische ambitie om Afrikaanse landen in hun invloedssfeer te krijgen en op te zetten tegen het Westen. In ruil voor grondstoffen en diplomatieke steun in de VN-Veiligheidsraad levert Rusland huurlingen om regeringen in het zadel te houden, onderwijs en desinformatie met een Moskous perspectief.

:[broadcast:videos](ids:"452792,451738" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's