Docu Het M-Woord gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Het M-Woord gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: Het M-woord

Docu Het M-Woord gemist? Bekijk hier de hele uitzending Kun je homo, lesbisch of transgender zijn binnen de islam? Dat is de hoofdvraag in de documentaire Het M-woord, waarin Haroon Ali naar een antwoord zoekt. Aansluitend schuift hij aan in een gelegenheidstalkshow onder leiding van Karim Amghar. Samen met andere gasten praten ze daarin verder over het onderwerp. Uit de kastToen journalist Haroon Ali op zijn 21ste uit de kast kwam als homo, vertelde hij zijn ouders dat hij geen moslim meer kon zijn. Hij had toen het gevoel dat de islam hem niet accepteerde zoals hij is, en dat hij moest kiezen tussen zijn geloof en zijn vrijheid. Maar is dat nog steeds zo? Ondertussen blijft het geweld en de haat jegens mensen uit de lhbtiq+ gemeenschap aanhouden. BenoemenWaarom heerst er een taboe op het benoemen van dit probleem? Staat de M voor Marokkaanse Nederlanders, voor moslims, of allebei? En hoe relevant is het om dat te benoemen? Haroon kijkt met prominente sprekers (onder anderen Rob Jetten en Margriet van der Linden) naar de pijnpunten in dit debat. Ook gaat hij langs bij slachtoffers van anti-homogeweld. Bekijk ook RTL Nieuws: Wouter kwam in aanraking met 'homogenezing', dat nu verboden wordt Bekijk deze video » Khalid & Sophie: Nicolaas Veul spreekt zich uit over homofobie in de voetbalwereld Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Kun je homo, lesbisch of transgender zijn binnen de islam? Dat is de hoofdvraag in de documentaire Het M-woord, waarin Haroon Ali naar een antwoord zoekt. Aansluitend schuift hij aan in een gelegenheidstalkshow onder leiding van Karim Amghar. Samen met andere gasten praten ze daarin verder over het onderwerp.

Uit de kast
Toen journalist Haroon Ali op zijn 21ste uit de kast kwam als homo, vertelde hij zijn ouders dat hij geen moslim meer kon zijn. Hij had toen het gevoel dat de islam hem niet accepteerde zoals hij is, en dat hij moest kiezen tussen zijn geloof en zijn vrijheid. Maar is dat nog steeds zo? Ondertussen blijft het geweld en de haat jegens mensen uit de lhbtiq+ gemeenschap aanhouden.

Benoemen
Waarom heerst er een taboe op het benoemen van dit probleem? Staat de M voor Marokkaanse Nederlanders, voor moslims, of allebei? En hoe relevant is het om dat te benoemen? Haroon kijkt met prominente sprekers (onder anderen Rob Jetten en Margriet van der Linden) naar de pijnpunten in dit debat. Ook gaat hij langs bij slachtoffers van anti-homogeweld.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV