Dit is de kwestie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Dit is de kwestie gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Nieuw: Dit is de kwestie

Dit is de kwestie gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het nieuwe journalistieke programma Dit is de kwestie onderzoeken presentatoren Tijs van den Brink, Margje Fikse en Kefah Allush de actualiteit vanuit prikkelende morele dilemma’s en ethische kwesties. Elke donderdag rond 20.25 uur op NPO 2. OntwikkelingenIn Dit is de kwestie worden maatschappelijke ontwikkelingen en trends vanuit universele en christelijke waarden bevraagd en bediscussieerd. Door in iedere aflevering de kwestie vanuit verschillende invalshoeken te belichten, biedt Dit is de kwestie kijkers de mogelijkheid het blikveld te verbreden en begrip van andere opvattingen dan de eigen te verdiepen. OekraïneIn de eerste aflevering leidt de oorlog in Oekraïne tot de vraag of Nederlanders bereid zouden zijn te vechten voor vrijheid en vaderland. In andere afleveringen wordt onder meer onderzocht of er meer genade kan zijn voor gecancelde hedendaagse 'heiligen' en helden. En met het oog op de klimaatcrisis wordt de vraag opgeroepen of het na de vlees- en vliegschaamte ook tijd wordt voor baarschaamte. Bekijk ook Tijs van den Brink kan einde pandemie niet geloven: "Er kan toch nog variant komen die erger is?" (Op1) Bekijk deze video » Op1: Sigrid Kaag en Tijs van den Brink voeren stevige discussie over energierekening Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In het nieuwe journalistieke programma Dit is de kwestie onderzoeken presentatoren Tijs van den Brink, Margje Fikse en Kefah Allush de actualiteit vanuit prikkelende morele dilemma’s en ethische kwesties. Elke donderdag rond 20.25 uur op NPO 2.

Ontwikkelingen
In Dit is de kwestie worden maatschappelijke ontwikkelingen en trends vanuit universele en christelijke waarden bevraagd en bediscussieerd. Door in iedere aflevering de kwestie vanuit verschillende invalshoeken te belichten, biedt Dit is de kwestie kijkers de mogelijkheid het blikveld te verbreden en begrip van andere opvattingen dan de eigen te verdiepen.

Oekraïne
In de eerste aflevering leidt de oorlog in Oekraïne tot de vraag of Nederlanders bereid zouden zijn te vechten voor vrijheid en vaderland. In andere afleveringen wordt onder meer onderzocht of er meer genade kan zijn voor gecancelde hedendaagse 'heiligen' en helden. En met het oog op de klimaatcrisis wordt de vraag opgeroepen of het na de vlees- en vliegschaamte ook tijd wordt voor baarschaamte.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Dit is de kwestie

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dit is de kwestie gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV