Ryan is zwanger gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Ryan is zwanger gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Nieuw: Ryan is zwanger

Ryan is zwanger gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het nieuwe programma Ryan is zwanger volgen we het stel Ryan en David. Als je ze op straat tegenkomt zou je niet denken dat zij samen op biologische wijze een kind kunnen krijgen - en toch gaat die kinderwens wat hen betreft wel in vervulling. Non-binair transRyan is non-binair trans persoon en wil zwanger worden van diens partner David. Gedurende hun reis lopen ze tegen de mogelijkheden en beperkingen van allerlei systemen op. Zo kan Ryan bijvoorbeeld geen zwangerschapsverlof krijgen omdat die op diens werk staat geregistreerd als ‘M’, als man dus, terwijl die als ouder wel degelijk het kindje in de buik draagt. InclusiefWat als zwangerschapsverlof geen vanzelfsprekendheid is? Of je je als trans persoon continu moet verantwoorden voor je kinderwens? Wat komt Ryan tegen als die niet als moeder geregistreerd wil worden? Strijdbaar trotseren Ryan en David alle hobbels op weg naar het ouderschap. Een avontuur dat aanzet tot nadenken: hoe modern en inclusief is onze samenleving eigenlijk? Bekijk ook Zangeres Tabitha is opnieuw zwanger: "Ik kan niet wachten" (video) Bekijk deze video » Albert Verlinde over Sarah van Soelen na foto echo: 'Ze is verslaafd aan aandacht' Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In het nieuwe programma Ryan is zwanger volgen we het stel Ryan en David. Als je ze op straat tegenkomt zou je niet denken dat zij samen op biologische wijze een kind kunnen krijgen - en toch gaat die kinderwens wat hen betreft wel in vervulling.

Non-binair trans
Ryan is non-binair trans persoon en wil zwanger worden van diens partner David. Gedurende hun reis lopen ze tegen de mogelijkheden en beperkingen van allerlei systemen op. Zo kan Ryan bijvoorbeeld geen zwangerschapsverlof krijgen omdat die op diens werk staat geregistreerd als ‘M’, als man dus, terwijl die als ouder wel degelijk het kindje in de buik draagt.

Inclusief
Wat als zwangerschapsverlof geen vanzelfsprekendheid is? Of je je als trans persoon continu moet verantwoorden voor je kinderwens? Wat komt Ryan tegen als die niet als moeder geregistreerd wil worden? Strijdbaar trotseren Ryan en David alle hobbels op weg naar het ouderschap. Een avontuur dat aanzet tot nadenken: hoe modern en inclusief is onze samenleving eigenlijk?


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Ryan is zwanger gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV