Pointer special gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Pointer special gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Pointer Special: homoseksualiteit bij conservatief-christenen

Pointer special gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze Pointer Special richt het onderzoeksteam zich op conservatief-christelijke organisaties, orthodox katholieken, gereformeerden en evangelicalen. Waarom? Deze groeperingen treden samen op tegen genderidentiteit, seksuele diversiteit en de 'homolobby'. BespreekbaarDe organisaties proberen met de tijdgeest mee te gaan, want homogenezingen zijn volgens hen passé. Ook zijn homogevoelens bespreekbaar. Alleen als je je er maar niet naar gedraagt, is de boodschap van de twee jaar geleden opgerichte organisatie Bijbels Beraad Man/Vrouw. Niet verenigbaarHomoseksualiteit is niet verenigbaar met de bijbel, het huwelijk is voorbehouden aan één man en één vrouw, vertelt de organisatie tijdens gastcolleges. Via de aangesloten hulpverleningsinstanties en scholenvereniging weet Bijbels Beraad duizenden jongeren te bereiken. Bekijk ook RTL Nieuws: Wouter kwam in aanraking met 'homogenezing', dat nu verboden wordt Bekijk deze video » HLF8 gemist? Femke is slachtoffer van homogenezing en deelt haar verhaal Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In deze Pointer Special richt het onderzoeksteam zich op conservatief-christelijke organisaties, orthodox katholieken, gereformeerden en evangelicalen. Waarom? Deze groeperingen treden samen op tegen genderidentiteit, seksuele diversiteit en de 'homolobby'.

Bespreekbaar
De organisaties proberen met de tijdgeest mee te gaan, want homogenezingen zijn volgens hen passé. Ook zijn homogevoelens bespreekbaar. Alleen als je je er maar niet naar gedraagt, is de boodschap van de twee jaar geleden opgerichte organisatie Bijbels Beraad Man/Vrouw.

Niet verenigbaar
Homoseksualiteit is niet verenigbaar met de bijbel, het huwelijk is voorbehouden aan één man en één vrouw, vertelt de organisatie tijdens gastcolleges. Via de aangesloten hulpverleningsinstanties en scholenvereniging weet Bijbels Beraad duizenden jongeren te bereiken.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Pointer special gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV