Docu Niet mijn Moskou gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Niet mijn Moskou gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: Niet mijn Moskou

Docu Niet mijn Moskou gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond is de korte, maar indrukwekkende documentaire Niet mijn Moskou te zien op NPO 2. In deze film doet de Nederlands-Russische documentairemaakster Masha Novikova door middel van een videobrief verslag van de ingrijpende veranderingen in Rusland en Moskou. InvasieBinnen de maand die ze er verbleef zag ze het namelijk met eigen ogen veranderen. Vlak voor de invasie in Oekraïne reisde Novikova voor familie en vrienden naar Rusland, waar tijdens het ArtDoc Festival in Moskou haar documentaire Kunstenaars van de Perestrojka in première zou gaan. In die periode zag ze met eigen ogen hoe de Russische samenleving zich ontwikkelde. BommeldingNovikova ziet hoe demonstranten met harde hand worden opgepakt, praat met mensenrechtenadvocaten en ziet dronken Poetin-aanhangers en straten vol vlaggen met een 'Z'. Als ze op het festival is, is er een bommelding en krijgt festivaldirecteur Vitaly Manski rode verf over zich heen. Een chaotische opmaat naar de oorlog, die in februari begon. Bekijk ook Rob de Wijk in Op1 over lidmaatschap Finland van de NAVO: 'Vernedering voor Poetin' Bekijk deze video » Rob Bertholee in Op1: "Val van Marioepol is een belangrijke mijlpaal voor Poetin" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Vanavond is de korte, maar indrukwekkende documentaire Niet mijn Moskou te zien op NPO 2. In deze film doet de Nederlands-Russische documentairemaakster Masha Novikova door middel van een videobrief verslag van de ingrijpende veranderingen in Rusland en Moskou.

Invasie
Binnen de maand die ze er verbleef zag ze het namelijk met eigen ogen veranderen. Vlak voor de invasie in Oekraïne reisde Novikova voor familie en vrienden naar Rusland, waar tijdens het ArtDoc Festival in Moskou haar documentaire Kunstenaars van de Perestrojka in première zou gaan. In die periode zag ze met eigen ogen hoe de Russische samenleving zich ontwikkelde.

Bommelding
Novikova ziet hoe demonstranten met harde hand worden opgepakt, praat met mensenrechtenadvocaten en ziet dronken Poetin-aanhangers en straten vol vlaggen met een 'Z'. Als ze op het festival is, is er een bommelding en krijgt festivaldirecteur Vitaly Manski rode verf over zich heen. Een chaotische opmaat naar de oorlog, die in februari begon.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV