Tussen Kunst en Kitsch gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Tussen Kunst en Kitsch gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Tussen Kunst en Kitsch gemist? Bekijk hier de hele uitzending Deze week komt Tussen kunst en kitsch vanuit het Bevrijdingsmuseum Zeeland in de plaats Nieuwdorp. Hier krijgen de taxateurs weer een aantal bijzondere en zeer uiteenlopende voorwerpen onder ogen. Maar hoeveel zijn ze waard? ArmbandExpert Titia Reuser taxeert een armband van Tiffany & Co in het Bevrijdingsmuseum Zeeland Nieuwdorp. Het is een typische art deco-armband. Volgens Titia gaat het hier om een authentieke Tiffany & Co. Ook taxeert Willem de Winter een schilderij, gemaakt door Johannes Evert Hendrik Akkeringa. KurkentrekkerAkkeringa is vooral bekend geworden met schilderijen van strandgezichten, nettenboetsters, bloemstillevens én intieme thee-uurtjes met mensen in een lommerrijke omgeving. Expert Esther Aardewerk vertelt meer over een zilveren kurkentrekker. Dit is de eerste kurkentrekker met filigraan uit de achttiende eeuw. :[broadcast:videos](ids:"453712,368370" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Deze week komt Tussen kunst en kitsch vanuit het Bevrijdingsmuseum Zeeland in de plaats Nieuwdorp. Hier krijgen de taxateurs weer een aantal bijzondere en zeer uiteenlopende voorwerpen onder ogen. Maar hoeveel zijn ze waard?

Armband
Expert Titia Reuser taxeert een armband van Tiffany & Co in het Bevrijdingsmuseum Zeeland Nieuwdorp. Het is een typische art deco-armband. Volgens Titia gaat het hier om een authentieke Tiffany & Co. Ook taxeert Willem de Winter een schilderij, gemaakt door Johannes Evert Hendrik Akkeringa.

Kurkentrekker
Akkeringa is vooral bekend geworden met schilderijen van strandgezichten, nettenboetsters, bloemstillevens én intieme thee-uurtjes met mensen in een lommerrijke omgeving. Expert Esther Aardewerk vertelt meer over een zilveren kurkentrekker. Dit is de eerste kurkentrekker met filigraan uit de achttiende eeuw.

:[broadcast:videos](ids:"453712,368370" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's