Refolutie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Refolutie gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: Refolutie

Refolutie gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het documentaire-tweeluik Refolutie volgt presentator Rutger Castricum reformatorische jongeren die zijn opgegroeid met conservatieve normen en waarden uit het christelijk geloof. Hun levensinstelling delen ze steeds vaker actief met de rest van het land. Ze laten van zich horen op social media en mengen zich in actuele discussies. Alle fragmenten uit deze uitzending Refolutie volgt reformatorische jongeren: ook tegen abortus na verkrachting? Bekijk deze video » AbortusZo maakt Rutger kennis met de 20-jarige studente Jolinde. Zij maakt zich samen met de actiegroep 'Pro Life' hard voor het beschermen van het ongeboren kind. Jolinde is tegen abortus en vóór het leven. Corinda (24) is vorig jaar getrouwd met haar grote liefde Christian. Beiden zijn vanuit het ouderlijk huis in het huwelijk getreden, want samenwonen is niet toegestaan vanuit hun gereformeerde achtergrond. YouTuberIn reformatorische gezinnen wordt tv en social media zoveel mogelijk gemeden. Florian (22) ziet het als zijn refolutie om die horizon te verbreden. Hij is een refo-YouTuber en maakt online video’s. Tom (21) loopt stage bij de SGP in de Tweede Kamer. Hij wil de politiek in, omdat hij bang is dat hij anders over vijf jaar niet meer mag zeggen wat hij denkt en gelooft. Ook ontmoet Rutger Adelinde (22) en Hanna (20), twee jonge studentes die deelnemen aan het vrouwnetwerk Sapientia. Bekijk ook Michiel Vos: 'Helft Amerikaanse staten gaat abortus mogelijk verbieden' (Beau) Bekijk deze video » Khalid & Sophie: abortus staat wereldwijd onder druk, hoe nu verder? (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Refolutie gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In het documentaire-tweeluik Refolutie volgt presentator Rutger Castricum reformatorische jongeren die zijn opgegroeid met conservatieve normen en waarden uit het christelijk geloof. Hun levensinstelling delen ze steeds vaker actief met de rest van het land. Ze laten van zich horen op social media en mengen zich in actuele discussies.

Abortus
Zo maakt Rutger kennis met de 20-jarige studente Jolinde. Zij maakt zich samen met de actiegroep 'Pro Life' hard voor het beschermen van het ongeboren kind. Jolinde is tegen abortus en vóór het leven. Corinda (24) is vorig jaar getrouwd met haar grote liefde Christian. Beiden zijn vanuit het ouderlijk huis in het huwelijk getreden, want samenwonen is niet toegestaan vanuit hun gereformeerde achtergrond.

YouTuber
In reformatorische gezinnen wordt tv en social media zoveel mogelijk gemeden. Florian (22) ziet het als zijn refolutie om die horizon te verbreden. Hij is een refo-YouTuber en maakt online video’s. Tom (21) loopt stage bij de SGP in de Tweede Kamer. Hij wil de politiek in, omdat hij bang is dat hij anders over vijf jaar niet meer mag zeggen wat hij denkt en gelooft. Ook ontmoet Rutger Adelinde (22) en Hanna (20), twee jonge studentes die deelnemen aan het vrouwnetwerk Sapientia.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Refolutie gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV