Gert-Jan Segers bij Op1 in discussie met boeren: "Je hebt dit uitgelokt!"

Gert-Jan Segers bij Op1 in discussie met boeren: "Je hebt dit uitgelokt!"

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers schoof dinsdagavond aan bij Op1 om te praten over de stikstofplannen van het kabinet en de demonstraties van de boeren. Er zaten ook twee boeren aan tafel en er ontstond een boeiende discussie. Onderwerp van gesprek is het beruchte 'kaartje' van Christianne van der Wal, waarop de stikstofreductie per gebied staat aangegeven. "Door die kaart te presenteren heb je dit uitgelokt!"

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 28 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Gert-Jan Segers bij <em>Op1</em> in discussie met <em>boeren</em>: &quot;Je hebt dit uitgelokt!&quot; ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers schoof dinsdagavond aan bij Op1 om te praten over de stikstofplannen van het kabinet en de demonstraties van de boeren. Er zaten ook twee boeren aan tafel en er ontstond een boeiende discussie. Onderwerp van gesprek is het beruchte 'kaartje' van Christianne van der Wal, waarop de stikstofreductie per gebied staat aangegeven. "Door die kaart te presenteren heb je dit uitgelokt!" Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 28 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv. WanhopigMet "dit" doelt boer Dolf Heikoop natuurlijk op de vele protesten in het land, want er was in eerste instantie nauwelijks aandacht voor andere sectoren die moeten bijdragen aan de reductie van stikstof. "Daardoor zijn de boeren wanhopig! [...] Dat is toch gewoon een klap in het gezicht, en je ziet het resultaat!" Segers beaamt dat er een "valse start" is gemaakt door zich vooral op de boeren te richten en weinig aandacht te hebben voor andere vervuilende sectoren. Bekijk het fragment uit Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv. Alle fragmenten uit deze uitzending Op1: grimmige sfeer bij huis Christianne van der Wal, "dit is gewoon intimiderend" Bekijk deze video » Op1: Giovanca Ostiana wil geen cijfers, maar persoonlijk verhaal van eco-boer John Arink Bekijk deze video » Tijs van den Brink in Op1: "Wat als Giovanca in elkaar wordt geslagen omdat ze zwart is?" Bekijk deze video » Ton van Dijk bij huis Christianne van der Wal: "Politieauto aan de kant gegooid" Bekijk deze video » Dochter Thomas van der Bijl blij met levenslang Willem Holleeder: "Wist altijd al wie het gedaan heeft" Bekijk deze video » Jandino Asporaat over de première van Bon Bini Holland 3: "Een gekkenhuis!" Bekijk deze video »
Talkshow :
Gert-Jan Segers bij Op1 in discussie met boeren: "Je hebt dit uitgelokt!"

Wanhopig
Met "dit" doelt boer Dolf Heikoop natuurlijk op de vele protesten in het land, want er was in eerste instantie nauwelijks aandacht voor andere sectoren die moeten bijdragen aan de reductie van stikstof. "Daardoor zijn de boeren wanhopig! [...] Dat is toch gewoon een klap in het gezicht, en je ziet het resultaat!" Segers beaamt dat er een "valse start" is gemaakt door zich vooral op de boeren te richten en weinig aandacht te hebben voor andere vervuilende sectoren.

Bekijk het fragment uit Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV