NOS Herdenking Slavernijverleden gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Herdenking Slavernijverleden gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Herdenking Slavernijverleden gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vandaag vindt de Nationale Herdenking Slavernijverleden plaats in het Oosterpark in Amsterdam. Met de herdenking en de viering wordt herdacht dat in 1863 formeel een einde kwam aan de slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen. De herdenking is live te zien op NPO 1. HalsemaIn het Oosterpark worden kransen gelegd en toespraken gehouden door een lid van het kabinet, burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en de voorzitter van het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden (NiNsee), Linda Nooitmeer. Ook Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, houdt een toespraak. Verder is er muziek en praat Simone Weimans met gasten. Keti Koti's Avonds is om 19.00 uur ook een uitzending te zien op NPO 2. Deze komt rechtstreeks van het Keti Koti Festival, dat eveneens in het Oosterpark plaatsvindt. Met het festival wordt gevierd dat de ketenen zijn afgeworpen. Optredens zijn er van onder meer de Afro-Surinaamse percussiegroep Black Harmony. Malou Petter doet verslag van de festiviteiten en Weimans presenteert de uitzending, waarin ook wordt teruggeblikt op de gebeurtenissen eerder op de dag. :[broadcast:videos](ids:"350489,350187" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Vrijdag 1 juli 2022 om 14:37

Vandaag vindt de Nationale Herdenking Slavernijverleden plaats in het Oosterpark in Amsterdam. Met de herdenking en de viering wordt herdacht dat in 1863 formeel een einde kwam aan de slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen. De herdenking is live te zien op NPO 1.

Halsema
In het Oosterpark worden kransen gelegd en toespraken gehouden door een lid van het kabinet, burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en de voorzitter van het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden (NiNsee), Linda Nooitmeer. Ook Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, houdt een toespraak. Verder is er muziek en praat Simone Weimans met gasten.

Keti Koti
's Avonds is om 19.00 uur ook een uitzending te zien op NPO 2. Deze komt rechtstreeks van het Keti Koti Festival, dat eveneens in het Oosterpark plaatsvindt. Met het festival wordt gevierd dat de ketenen zijn afgeworpen. Optredens zijn er van onder meer de Afro-Surinaamse percussiegroep Black Harmony. Malou Petter doet verslag van de festiviteiten en Weimans presenteert de uitzending, waarin ook wordt teruggeblikt op de gebeurtenissen eerder op de dag.

:[broadcast:videos](ids:"350489,350187" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's