VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Tegenlicht: toekomst van de journalistiek

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond staat in een nieuwe aflevering van het onderzoeksjournalistieke programma Tegenlicht de toekomst van de journalistiek centraal. Hoe ziet die eruit, nu in veel landen de onafhankelijke journalistiek onder druk staat? StrijdvaardigOndanks de druk tonen veel journalisten zich strijdvaardig. Ze gebruiken data mining en hackersmethoden of zetten nieuwe netwerken en internationale samenwerkingen op. Hoe zullen de journalisten van de toekomst omgaan met dictators en kan nieuwe technologie hen daarbij helpen? Victoria KoblenkoMediawetenschapper Mark Deuze geeft aan de hand van zijn beeldarchief een blik op de oorlog, die niet alleen op het slagveld maar ook in de media wordt uitgevochten. Met de Nederlands-Oekraïense Victoria Koblenko en de Russische politiek commentator Mikhail Fishman. Bekijk ook Victoria Koblenko bij BEAU: "Ik leerde dat de Sovjet-Unie de Tweede Wereldoorlog won" Bekijk deze video » Video: Victoria Koblenko in Oekraïense kleuren over surrealistische FHM-uitreiking Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vanavond staat in een nieuwe aflevering van het onderzoeksjournalistieke programma Tegenlicht de toekomst van de journalistiek centraal. Hoe ziet die eruit, nu in veel landen de onafhankelijke journalistiek onder druk staat?

Strijdvaardig
Ondanks de druk tonen veel journalisten zich strijdvaardig. Ze gebruiken data mining en hackersmethoden of zetten nieuwe netwerken en internationale samenwerkingen op. Hoe zullen de journalisten van de toekomst omgaan met dictators en kan nieuwe technologie hen daarbij helpen?

Victoria Koblenko
Mediawetenschapper Mark Deuze geeft aan de hand van zijn beeldarchief een blik op de oorlog, die niet alleen op het slagveld maar ook in de media wordt uitgevochten. Met de Nederlands-Oekraïense Victoria Koblenko en de Russische politiek commentator Mikhail Fishman.

Bekijk hier alle video's en artikelen van VPRO Tegenlicht


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV