VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond staat in een nieuwe aflevering van het onderzoeksjournalistieke programma Tegenlicht de toekomst van de journalistiek centraal. Hoe ziet die eruit, nu in veel landen de onafhankelijke journalistiek onder druk staat? StrijdvaardigOndanks de druk tonen veel journalisten zich strijdvaardig. Ze gebruiken data mining en hackersmethoden of zetten nieuwe netwerken en internationale samenwerkingen op. Hoe zullen de journalisten van de toekomst omgaan met dictators en kan nieuwe technologie hen daarbij helpen? Victoria KoblenkoMediawetenschapper Mark Deuze geeft aan de hand van zijn beeldarchief een blik op de oorlog, die niet alleen op het slagveld maar ook in de media wordt uitgevochten. Met de Nederlands-Oekraïense Victoria Koblenko en de Russische politiek commentator Mikhail Fishman. :[broadcast:videos](ids:"458183,450607" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Maandag 4 juli 2022 om 21:30

Vanavond staat in een nieuwe aflevering van het onderzoeksjournalistieke programma Tegenlicht de toekomst van de journalistiek centraal. Hoe ziet die eruit, nu in veel landen de onafhankelijke journalistiek onder druk staat?

Strijdvaardig
Ondanks de druk tonen veel journalisten zich strijdvaardig. Ze gebruiken data mining en hackersmethoden of zetten nieuwe netwerken en internationale samenwerkingen op. Hoe zullen de journalisten van de toekomst omgaan met dictators en kan nieuwe technologie hen daarbij helpen?

Victoria Koblenko
Mediawetenschapper Mark Deuze geeft aan de hand van zijn beeldarchief een blik op de oorlog, die niet alleen op het slagveld maar ook in de media wordt uitgevochten. Met de Nederlands-Oekraïense Victoria Koblenko en de Russische politiek commentator Mikhail Fishman.

:[broadcast:videos](ids:"458183,450607" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's