Zien: Tientallen trekkers blokkeren hoofdingang Rockwool in Roermond

Zien: Tientallen trekkers blokkeren hoofdingang Rockwool in Roermond

Zaterdag 9 juli 2022 om 14:44

Tientallen boze boeren blokkeren sinds zaterdagochtend de hoofdingang van Rockwool in Roermond. Volgens de politie zijn er ongeveer vijftig trekkers. Rockwool maakt isolatiemateriaal en is de grootste uitstoter van ammoniak in Nederland.

Tekst gaat verder onder de video.

Zien: Tientallen <em>trekkers</em> blokkeren hoofdingang <em>Rockwool</em> in Roermond Tientallen boze boeren blokkeren sinds zaterdagochtend de hoofdingang van Rockwool in Roermond. Volgens de politie zijn er ongeveer vijftig trekkers. Rockwool maakt isolatiemateriaal en is de grootste uitstoter van ammoniak in Nederland. Tekst gaat verder onder de video. AmmoniakuitstotersRockwool staat op nummer 1 van de top 100 van ammoniakuitstoters in Nederland. Op de rest van de lijst, die minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof eerder dit jaar bekend maakte, staan vrijwel alleen veehouderijen. "Gelijke monniken, gelijke kappen", aldus de boze boeren. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Boer Jouke over schietincident boerenprotest: "Het schot kwam totaal onverwachts" Bekijk deze video » Renze Klamer pakt Van der Tak (LTO) aan: ‘Boeren willen alleen vooruit op hun manier’ Bekijk deze video »
Nieuws :

Ammoniakuitstoters
Rockwool staat op nummer 1 van de top 100 van ammoniakuitstoters in Nederland. Op de rest van de lijst, die minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof eerder dit jaar bekend maakte, staan vrijwel alleen veehouderijen. "Gelijke monniken, gelijke kappen", aldus de boze boeren.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's