Thomas Dekker over 'Nederlandse berg' Alpe d'Huez: "Een excuus om bier te zuipen"

Thomas Dekker over 'Nederlandse berg' Alpe d'Huez: "Een excuus om bier te zuipen"

Thursday 14 July 2022 om 07:40

Vandaag (donderdag 14 juli) is het weer zover: de Alpe d'Huez wordt beklommen in de twaalfde etappe van de Tour de France. Veel Nederlanders verheugen zich op deze 'Nederlandse berg', maar Thomas Dekker nuanceert het nogal bij Renze. Volgens hem is het voor veel Nederlanders vooral een "excuus om bier te zuipen".

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze van woensdag 13 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv.

<em>Thomas Dekker</em> over 'Nederlandse berg' Alpe d'Huez: &quot;Een excuus om bier te zuipen&quot; Vandaag (donderdag 14 juli) is het weer zover: de Alpe d'Huez wordt beklommen in de twaalfde etappe van de Tour de France. Veel Nederlanders verheugen zich op deze 'Nederlandse berg', maar Thomas Dekker nuanceert het nogal bij Renze. Volgens hem is het voor veel Nederlanders vooral een "excuus om bier te zuipen". Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze van woensdag 13 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv. Niet lastigDekker vertelt bij Renze dat hij niet altijd heeft genoten van zijn tocht op de Alpe d'Huez, want hij moest altijd behoorlijk hard de berg op rijden. Voor de renners achterin het peloton is het wél een feestje: volgens wielrenner en journalist Marijn de Vries kunnen ze zelfs een biertje drinken met de mensen langs de kant (hoewel dat, gezien de huidige coronasituatie, misschien niet heel verstandig is). Dekker gaat vervolgens door met het downplayen van de Alpe d'Huez: volgens hem is het niet echt een lastige beklimming. Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Thomas Dekker over 'Nederlandse berg' Alpe d'Huez: "Een excuus om bier te zuipen"

Niet lastig
Dekker vertelt bij Renze dat hij niet altijd heeft genoten van zijn tocht op de Alpe d'Huez, want hij moest altijd behoorlijk hard de berg op rijden. Voor de renners achterin het peloton is het wél een feestje: volgens wielrenner en journalist Marijn de Vries kunnen ze zelfs een biertje drinken met de mensen langs de kant (hoewel dat, gezien de huidige coronasituatie, misschien niet heel verstandig is). Dekker gaat vervolgens door met het downplayen van de Alpe d'Huez: volgens hem is het niet echt een lastige beklimming.

Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's