Meteoroloog Nicolien Kroon bij Renze: "Bosbranden ook in Nederland mogelijk"

Meteoroloog Nicolien Kroon bij Renze: "Bosbranden ook in Nederland mogelijk"

Vrijdag 15 juli 2022 om 09:42

Zuid-Europa gaat momenteel gebukt onder een enorme hittegolf. In het zuidwesten van Spanje en Portugal loopt de temperatuur zelfs op tot 46 graden. Dat gaat gepaard met grote bosbranden, die volgens meteoroloog Nicolien Kroon ook mogelijk zijn in Nederland.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze van donderdag 14 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv.

Meteoroloog <em>Nicolien Kroon</em> bij Renze: &quot;<em>Bosbranden</em> ook in Nederland mogelijk&quot; Zuid-Europa gaat momenteel gebukt onder een enorme hittegolf. In het zuidwesten van Spanje en Portugal loopt de temperatuur zelfs op tot 46 graden. Dat gaat gepaard met grote bosbranden, die volgens meteoroloog Nicolien Kroon ook mogelijk zijn in Nederland. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze van donderdag 14 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv. PeukjeKroon vertelt dat we nog steeds te maken hebben met een fors neerslagtekort, waardoor het ook in Nederland gortdroog is. Er hoeft maar iemand een peukje weg te gooien en een grote bos-, heide- of bermbrand is het gevolg. Ook een stukje glas waar de zon op schijnt kan al een forse brand veroorzaken. Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Meteoroloog Nicolien Kroon bij Renze: "Bosbranden ook in Nederland mogelijk"

Peukje
Kroon vertelt dat we nog steeds te maken hebben met een fors neerslagtekort, waardoor het ook in Nederland gortdroog is. Er hoeft maar iemand een peukje weg te gooien en een grote bos-, heide- of bermbrand is het gevolg. Ook een stukje glas waar de zon op schijnt kan al een forse brand veroorzaken.

Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's