Reinier van den Berg bij Renze: "We moeten ons wapenen tegen het nieuwe klimaat"

Reinier van den Berg bij Renze: "We moeten ons wapenen tegen het nieuwe klimaat"

Dinsdag 19 juli 2022 om 09:27

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van RENZE van maandag 18 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv.

<em>Reinier van den Berg</em> bij Renze: &quot;We moeten ons wapenen tegen het nieuwe <em>klimaat</em>&quot; Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van RENZE van maandag 18 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv. Vandaag kan het op sommige plekken in Nederland veertig graden worden, extreme temperaturen die voorheen ondenkbaar waren in ons land. Nog maar drie jaar geleden werd het hitterecord verbroken - het werd 40,7 graden in Gilze-Rijen - en nu komen we daar dus alweer bij in de buurt. Het is volgens weerman Reinier van den Berg hét bewijs dat we ons moeten gaan "wapenen" tegen het nieuwe klimaat. Als voorbeeld geeft hij het aanplanten van bomen in versteende steden: één boom heeft het effect van tien airco's. Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Reinier van den Berg bij Renze: "We moeten ons wapenen tegen het nieuwe klimaat"

Vandaag kan het op sommige plekken in Nederland veertig graden worden, extreme temperaturen die voorheen ondenkbaar waren in ons land. Nog maar drie jaar geleden werd het hitterecord verbroken - het werd 40,7 graden in Gilze-Rijen - en nu komen we daar dus alweer bij in de buurt. Het is volgens weerman Reinier van den Berg hét bewijs dat we ons moeten gaan "wapenen" tegen het nieuwe klimaat. Als voorbeeld geeft hij het aanplanten van bomen in versteende steden: één boom heeft het effect van tien airco's.

Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's