Hart van Nederland: in Horst aan de Maas krijgen asielzoekers een eigen plekje

Hart van Nederland: in Horst aan de Maas krijgen asielzoekers een eigen plekje

Zaterdag 27 augustus 2022 om 12:17

In Horst aan de Maas staan tientallen units en een grote tent op een grasveld. In deze noodopvang verblijven vluchtelingen afkomstig uit elf verschillende landen. Zij zijn in afwachting van het verloop van hun asielaanvraagprocedure en krijgen in Horst aan de Maas een eigen plekje.

Menselijker
Coördinator Etiënne van den Elzen vertelt dat het er hier veel menselijker aan toe gaat dan in Ter Apel. Daar blijven mensen aan de poort wachten omdat ze denken dat het proces dan sneller gaat. Van den Velzen vervolgt: "We proberen te vertellen dat als je hier zit, dan gaat het proces gewoon door."

Bekijk de video van Hart van Nederland hieronder. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

<em>Hart van Nederland</em>: in Horst aan de Maas krijgen asielzoekers een eigen plekje In Horst aan de Maas staan tientallen units en een grote tent op een grasveld. In deze noodopvang verblijven vluchtelingen afkomstig uit elf verschillende landen. Zij zijn in afwachting van het verloop van hun asielaanvraagprocedure en krijgen in Horst aan de Maas een eigen plekje. MenselijkerCoördinator Etiënne van den Elzen vertelt dat het er hier veel menselijker aan toe gaat dan in Ter Apel. Daar blijven mensen aan de poort wachten omdat ze denken dat het proces dan sneller gaat. Van den Velzen vervolgt: "We proberen te vertellen dat als je hier zit, dan gaat het proces gewoon door." Bekijk de video van Hart van Nederland hieronder. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook De Telegraaf: chaos in AZC Ter Apel (video) Bekijk deze video » Op1 gemist? Ruben Brekelmans (VVD) over beperking van de instroom van asielzoekers Bekijk deze video »
Nieuws :

Actuele video's

Meer actuele video's