Krabbé zoekt Kahlo gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Krabbé zoekt Kahlo gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Krabbé zoekt Kahlo gemist? Bekijk hier de hele uitzending Na series over Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Paul Gauguin en Marc Chagall treedt acteuren schilder Jeroen Krabbé in het nieuwe programma Krabbé zoekt Kahlo in de voetsporen van de legendarische Frida Kahlo. Wat is het verhaal achter deze rebelse kunstenaar? DictatuurFrida Kahlo groeit op tijdens de tienjarige revolutie waarin het Mexicaanse volk zich ontworstelt aan drie eeuwen Spaanse overheersing en dertig jaar dictatuur. Ze is echt een kind van de revolutie; strijdvaardig en met een enorme positieve instelling en kracht. Die heeft ze ook hard nodig, want pijn is op alle manieren aanwezig in haar leven. PolioOp haar zesde jaar krijgt Frida polio en moet ze negen maanden in quarantaine. Maar in gedachten vliegt ze de kamer uit om met haar fantasievriendinnetje te spelen. Als tiener noemt ze zich trots 'een kind van de revolutie'. En als er op haar school een muurschildering wordt gemaakt door de bekende schilder Diego Rivera, gaat de boel op slot. Frida trekt zich daar niets van aan.
Uitzending :
Krabbé zoekt Kahlo gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Dinsdag 30 augustus 2022 om 21:13

Na series over Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Paul Gauguin en Marc Chagall treedt acteuren schilder Jeroen Krabbé in het nieuwe programma Krabbé zoekt Kahlo in de voetsporen van de legendarische Frida Kahlo. Wat is het verhaal achter deze rebelse kunstenaar?

Dictatuur
Frida Kahlo groeit op tijdens de tienjarige revolutie waarin het Mexicaanse volk zich ontworstelt aan drie eeuwen Spaanse overheersing en dertig jaar dictatuur. Ze is echt een kind van de revolutie; strijdvaardig en met een enorme positieve instelling en kracht. Die heeft ze ook hard nodig, want pijn is op alle manieren aanwezig in haar leven.

Polio
Op haar zesde jaar krijgt Frida polio en moet ze negen maanden in quarantaine. Maar in gedachten vliegt ze de kamer uit om met haar fantasievriendinnetje te spelen. Als tiener noemt ze zich trots 'een kind van de revolutie'. En als er op haar school een muurschildering wordt gemaakt door de bekende schilder Diego Rivera, gaat de boel op slot. Frida trekt zich daar niets van aan.

Actuele video's

Meer actuele video's