Gezichten van dementie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Gezichten van dementie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Gezichten van dementie gemist? Bekijk hier de hele uitzending Deze week is de documentaireserie Gezichten van dementie, met korte afleveringen van circa vijftien minuten, van maandag tot en met donderdag te zien op NPO 2. In deze serie portretteren journalist Gijs Wanders en kunstenaar Herman van Hoogdalem mensen met dementie én hun geliefden. PortrettenHet project bestaat uit geschilderde portretten (2,40 meter hoge aquarellen) van mensen met dementie (gemaakt door Herman) en gefilmde portretten van hun dierbaren (gemaakt door Gijs). In de eerste aflevering maken we kennis met Raymond Janssen (47). In de zomer kan hij de tent van zijn kinderen opeens niet meer opzetten. Binnen enkele maanden raakt hij zijn spraak kwijt. AftakelingDe aftakeling gaat razendsnel. Als hij de diagnose dementie krijgt, reageert hij al niet meer. De situatie thuis wordt onhoudbaar. Hij verhuist naar een gesloten afdeling van een verpleeghuis. Tijdens bezoek ervaren zijn vrouw Carola (40) en de kinderen Gisèle (9), Floràn (8) en Vayén (3) nauwelijks nog contact. Carola: "Ik mis hem enorm, maar krijg niets meer terug. Hij is eigenlijk al weg. Ik voel me eenzaam." Bekijk ook 'Dementerende' Johan Derksen tegen Hélène Hendriks: "Ben jij Carrie ten Napel?" (video) Bekijk deze video » 2Doc: Liefsteling gemist? Jeannes dementie zet haar geluk onder druk Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Deze week is de documentaireserie Gezichten van dementie, met korte afleveringen van circa vijftien minuten, van maandag tot en met donderdag te zien op NPO 2. In deze serie portretteren journalist Gijs Wanders en kunstenaar Herman van Hoogdalem mensen met dementie én hun geliefden.

Portretten
Het project bestaat uit geschilderde portretten (2,40 meter hoge aquarellen) van mensen met dementie (gemaakt door Herman) en gefilmde portretten van hun dierbaren (gemaakt door Gijs). In de eerste aflevering maken we kennis met Raymond Janssen (47). In de zomer kan hij de tent van zijn kinderen opeens niet meer opzetten. Binnen enkele maanden raakt hij zijn spraak kwijt.

Aftakeling
De aftakeling gaat razendsnel. Als hij de diagnose dementie krijgt, reageert hij al niet meer. De situatie thuis wordt onhoudbaar. Hij verhuist naar een gesloten afdeling van een verpleeghuis. Tijdens bezoek ervaren zijn vrouw Carola (40) en de kinderen Gisèle (9), Floràn (8) en Vayén (3) nauwelijks nog contact. Carola: "Ik mis hem enorm, maar krijg niets meer terug. Hij is eigenlijk al weg. Ik voel me eenzaam."

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV