Het Uur van de Wolf: Wend je lichaam naar de zon gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: Wend je lichaam naar de zon gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: Wend je lichaam naar de zon gemist? Bekijk hier de hele uitzending De documentaire Wend je lichaam naar de zon is een ontroerend liefdesverhaal over een vader, die tegelijk met vijf miljoen lotgenoten wordt onderworpen aan de macht van twee dictators: Adolf Hitler en Jozef Stalin. Zijn dochter, Sana Valiulina, doet een ultieme poging haar ondoorgrondelijke vader, inmiddels overleden, te begrijpen. GoelagsSana’s vader behoort tot de vijf miljoen Russische krijgsgevangenen van de nazi’s. Het merendeel sterft tijdens hun gevangenschap van uitputting en honger; de overlevenden worden na terugkomst door Stalin als verraders beschouwd en naar de goelag gestuurd. Gaandeweg raakt hij van zichzelf vervreemd maar door zijn mentale veerkracht, gevoel voor kunst en een flinke dosis geluk weet hij alle gruwelen te overleven. Tien jaar lang verblijft de vader van Sana in de goelags. VerliefdVanuit het werkkamp waar hij zit stuurt hij brieven naar zijn familie, maar op een reactie wacht hij tevergeefs, totdat de brieven per toeval terecht komen bij de moeder van Sana. Jarenlang ze gepassioneerde brieven en kunstwerkjes over en weer, en worden ze verliefd. Voorzien van deze brieven treedt Sana nu samen met haar zus in de voetsporen van haar vader. Ze reist met de trein naar de plek waar het strafkamp ooit is geweest om zo het verhaal te achterhalen wat haar vader nooit vertelde. Bekijk ook Talkshow M gemist? Sjoerd de Boer schreef een nieuw boek over de dood van Adolf Hitler Bekijk deze video » Zien: Whoopi Goldberg zegt dat Holocaust niets met ras of racisme te maken heeft Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

De documentaire Wend je lichaam naar de zon is een ontroerend liefdesverhaal over een vader, die tegelijk met vijf miljoen lotgenoten wordt onderworpen aan de macht van twee dictators: Adolf Hitler en Jozef Stalin. Zijn dochter, Sana Valiulina, doet een ultieme poging haar ondoorgrondelijke vader, inmiddels overleden, te begrijpen.

Goelags
Sana’s vader behoort tot de vijf miljoen Russische krijgsgevangenen van de nazi’s. Het merendeel sterft tijdens hun gevangenschap van uitputting en honger; de overlevenden worden na terugkomst door Stalin als verraders beschouwd en naar de goelag gestuurd. Gaandeweg raakt hij van zichzelf vervreemd maar door zijn mentale veerkracht, gevoel voor kunst en een flinke dosis geluk weet hij alle gruwelen te overleven. Tien jaar lang verblijft de vader van Sana in de goelags.

Verliefd
Vanuit het werkkamp waar hij zit stuurt hij brieven naar zijn familie, maar op een reactie wacht hij tevergeefs, totdat de brieven per toeval terecht komen bij de moeder van Sana. Jarenlang ze gepassioneerde brieven en kunstwerkjes over en weer, en worden ze verliefd. Voorzien van deze brieven treedt Sana nu samen met haar zus in de voetsporen van haar vader. Ze reist met de trein naar de plek waar het strafkamp ooit is geweest om zo het verhaal te achterhalen wat haar vader nooit vertelde.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV