Volgens Beatrice de Graaf deed de overheid vroeger juist niets in tijden van crisis (Op1)

Volgens Beatrice de Graaf deed de overheid vroeger juist niets in tijden van crisis (Op1)

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van woensdag 28 september. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Tekst gaat verder onder de video.

Volgens <em>Beatrice de Graaf</em> deed de overheid vroeger juist niets in tijden van <em>crisis</em> (<em>Op1</em>) Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van woensdag 28 september. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Tekst gaat verder onder de video. We rollen van de ene crisis in de andere en kunnen daar steeds slechter mee omgaan. Historicus Beatrice de Graaf heeft gekeken of het klopt dat de overheid vroeger meer hulp bood dan vandaag de dag. Het omgekeerde is waar, de overheid deed vroeger niets. Hoe kan het dat men dat toch niet zo ervaart? Volgens de Graaf is het een soort dramadriehoek. Ze legt uit: "Wanneer je je slachtoffer voelt, ga je op zoek naar een dader. Dan komt iemand helpen maar die krijgt daar ook de schuld van." Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Volgens Beatrice de Graaf deed de overheid vroeger juist niets in tijden van crisis (Op1)

We rollen van de ene crisis in de andere en kunnen daar steeds slechter mee omgaan. Historicus Beatrice de Graaf heeft gekeken of het klopt dat de overheid vroeger meer hulp bood dan vandaag de dag. Het omgekeerde is waar, de overheid deed vroeger niets. Hoe kan het dat men dat toch niet zo ervaart? Volgens de Graaf is het een soort dramadriehoek. Ze legt uit: "Wanneer je je slachtoffer voelt, ga je op zoek naar een dader. Dan komt iemand helpen maar die krijgt daar ook de schuld van."

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV