2Doc: Koning op de Dam gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Koning op de Dam gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Koning op de Dam gemist? Bekijk hier de hele uitzending Horecatycoon Won Yip runt als alleenheerser zijn succesvolle familiebedrijf. Alles wat Won aanraakt, lijkt in goud te veranderen. Maar achter het succes van zijn imperium en het nieuw aangeschafte penthouse dat hij voor de neus van Brad Pitt wegkaapte, schuilt meer. De documentaire Koning op de Dam schetst een portret van deze ondernemer. Duister verledenIs Won wel in staat te genieten van alle rijkdom? Hoeveel invloed heeft zijn duistere Chinese familieverleden op zijn leven als ondernemer? En hoe zit het met zijn stiekeme droom om zich te onttrekken aan zijn imperium? Deze documentaire toont een zeldzaam openhartig portret van een harde zakenman die niet bang is zichzelf kwetsbaar op te stellen, en die bovenal de schaduwzijde toont van het leven in weelde als Chinese migrantenzoon. ChampagnefeestjesWon Yip gaf de makers volledige toegang tot zijn ogenschijnlijk glamoureuze leven met champagnefeestjes en dure penthouses. Maar de film toont ook een volstrekt andere kant van deze succesvolle migrantenzoon. In zijn sobere doorrookte keldertje onder de Dam met knipperende tl-buizen - en zijn zus Anine eeuwig aan zijn zijde - worden er vragen gesteld waar hij nooit eerder zo openhartig antwoord op gaf. Bekijk ook Zien: Gordon koop nieuw appartement in Amsterdam-Noord voor "werkzaken" Bekijk deze video » Video: Penthouse van Lee Towers in Scheveningen verkocht Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Horecatycoon Won Yip runt als alleenheerser zijn succesvolle familiebedrijf. Alles wat Won aanraakt, lijkt in goud te veranderen. Maar achter het succes van zijn imperium en het nieuw aangeschafte penthouse dat hij voor de neus van Brad Pitt wegkaapte, schuilt meer. De documentaire Koning op de Dam schetst een portret van deze ondernemer.

Duister verleden
Is Won wel in staat te genieten van alle rijkdom? Hoeveel invloed heeft zijn duistere Chinese familieverleden op zijn leven als ondernemer? En hoe zit het met zijn stiekeme droom om zich te onttrekken aan zijn imperium? Deze documentaire toont een zeldzaam openhartig portret van een harde zakenman die niet bang is zichzelf kwetsbaar op te stellen, en die bovenal de schaduwzijde toont van het leven in weelde als Chinese migrantenzoon.

Champagnefeestjes
Won Yip gaf de makers volledige toegang tot zijn ogenschijnlijk glamoureuze leven met champagnefeestjes en dure penthouses. Maar de film toont ook een volstrekt andere kant van deze succesvolle migrantenzoon. In zijn sobere doorrookte keldertje onder de Dam met knipperende tl-buizen - en zijn zus Anine eeuwig aan zijn zijde - worden er vragen gesteld waar hij nooit eerder zo openhartig antwoord op gaf.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV