Sally over misbruik in Jeugddorp De Glind: "Op dag 1 wist ik mijn leven is over" (HLF8)

Sally over misbruik in Jeugddorp De Glind: "Op dag 1 wist ik mijn leven is over" (HLF8)

Donderdag 6 oktober 2022 om 21:02

Hieronder zie je een fragment uit HLF8 van donderdag 6 oktober. Je kan de hele aflevering van HLF8 terugkijken bij Gids.tv.

In HLF8 is onderzoeksjournalist Inge de Jager aanwezig om over haar documentaire over het vermeende misbruik in Jeugddorp De Glind te vertellen. Zij sprak samen met twee collega's, kinderen die in Jeugddorp De Glind hebben gewoond. In dit Gelderse dorp, al jaren het toonbeeld van Jeugdzorg, wonen pleegkinderen in gezinnen bij elkaar. Het dorp heeft eigen scholen, een supermarkt, een zwembad en een kerk. Volgens verschillende pleegkinderen was er jarenlang sprake van zowel fysieke als geestelijke mishandeling. Ook aan tafel zit Sally. Zij kwam als zevenjarige terecht in de Glind en wist vanaf dag 1 al: "Mijn leven is eigenlijk over."

Bekijk de beelden van HLF8 hieronder. Je kunt alle afleveringen van HLF8 terugkijken bij Gids.tv

Sally over misbruik in Jeugddorp <em>De Glind</em>: &quot;Op dag 1 wist ik mijn leven is over&quot; (<em>HLF8</em>) Hieronder zie je een fragment uit HLF8 van donderdag 6 oktober. Je kan de hele aflevering van HLF8 terugkijken bij Gids.tv. In HLF8 is onderzoeksjournalist Inge de Jager aanwezig om over haar documentaire over het vermeende misbruik in Jeugddorp De Glind te vertellen. Zij sprak samen met twee collega's, kinderen die in Jeugddorp De Glind hebben gewoond. In dit Gelderse dorp, al jaren het toonbeeld van Jeugdzorg, wonen pleegkinderen in gezinnen bij elkaar. Het dorp heeft eigen scholen, een supermarkt, een zwembad en een kerk. Volgens verschillende pleegkinderen was er jarenlang sprake van zowel fysieke als geestelijke mishandeling. Ook aan tafel zit Sally. Zij kwam als zevenjarige terecht in de Glind en wist vanaf dag 1 al: "Mijn leven is eigenlijk over." Bekijk de beelden van HLF8 hieronder. Je kunt alle afleveringen van HLF8 terugkijken bij Gids.tv
Talkshow :

Actuele video's

Meer actuele video's