Leaving Afghanistan gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Leaving Afghanistan gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Leaving Afghanistan gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond en volgende week vrijdag is het documentaire-tweeluik Leaving Afghanistan te zien op NPO 2. De documentaire onderzoekt de twintig jaar lange weg naar de machtsovername van de Taliban in augustus 2021 vanuit het standpunt van de mensen die erbij waren toen de beslissingen vielen die het lot van Afghanistan bezegelden. AanslagenNa de aanslagen van 11 september 2001 trokken de Verenigde Staten Afghanistan in om Al-Qaida te ontmantelen. In Leaving Afghanistan worden de jarenlange fouten die tot de Afghaanse catastrofe van 2021 leidden in kaart gebracht. Onder anderen oud-generaal van het Amerikaanse leger David Petraeus, minister van Defensie onder Bush en Obama Robert Gates en de voormalige Britse premier David Cameron schetsen een verhaal over politieke druk en rivaliserende pressiegroepen binnen de regering. TalibanOok de Taliban zelf beschrijft hoe zij de ondergang van de Afghaanse democratie beraamden, waarbij de idealistische Afghanen tussen twee vuren kwamen te zitten. Mensen als John Kelly, de stafchef van Trump, en nationaal veiligheidsadviseur John Bolton vertellen het verhaal van binnenuit over hoe twee Amerikaanse presidenten met een totaal verschillende regeerstijl en politieke kleur besloten de troepen terug te trekken uit Afghanistan, ongeacht de gevolgen. Bekijk ook Husna Jalal vecht voor vrouwenrechten in Afghanistan: "Je ziet geen enkele vrouw meer" (video) Bekijk deze video » Op1 gemist? Oud-correspondent Natalie Righton over een jaar Taliban in Afghanistan Bekijk deze video »
Uitzending :
Leaving Afghanistan gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Vanavond en volgende week vrijdag is het documentaire-tweeluik Leaving Afghanistan te zien op NPO 2. De documentaire onderzoekt de twintig jaar lange weg naar de machtsovername van de Taliban in augustus 2021 vanuit het standpunt van de mensen die erbij waren toen de beslissingen vielen die het lot van Afghanistan bezegelden.

Aanslagen
Na de aanslagen van 11 september 2001 trokken de Verenigde Staten Afghanistan in om Al-Qaida te ontmantelen. In Leaving Afghanistan worden de jarenlange fouten die tot de Afghaanse catastrofe van 2021 leidden in kaart gebracht. Onder anderen oud-generaal van het Amerikaanse leger David Petraeus, minister van Defensie onder Bush en Obama Robert Gates en de voormalige Britse premier David Cameron schetsen een verhaal over politieke druk en rivaliserende pressiegroepen binnen de regering.

Taliban
Ook de Taliban zelf beschrijft hoe zij de ondergang van de Afghaanse democratie beraamden, waarbij de idealistische Afghanen tussen twee vuren kwamen te zitten. Mensen als John Kelly, de stafchef van Trump, en nationaal veiligheidsadviseur John Bolton vertellen het verhaal van binnenuit over hoe twee Amerikaanse presidenten met een totaal verschillende regeerstijl en politieke kleur besloten de troepen terug te trekken uit Afghanistan, ongeacht de gevolgen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV