Minister Yesilgöz steunt weigeren complotdenker David Icke (video)

Minister Yesilgöz steunt weigeren complotdenker David Icke (video)

Vrijdag 4 november 2022 om 13:23

Minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius vertelt waarom zij het weigeren van David Icke steunt. De omstreden complotdenker zou zondag bij een demonstratie in Nederland zijn, maar wordt nu door de IND geweerd.

Lees verder onder de video.

Minister Yesilgöz steunt weigeren complotdenker <em>David Icke</em> (video) Minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius vertelt waarom zij het weigeren van David Icke steunt. De omstreden complotdenker zou zondag bij een demonstratie in Nederland zijn, maar wordt nu door de IND geweerd. Lees verder onder de video. Grenzen aan vrijheid van meningsuiting?Volgens Yesilgöz zijn demonstreren en vrijheid van meningsuiting grote fundamentele rechten in Nederland, maar zijn deze rechten niet onbeperkt. “Er zijn altijd grenzen, en op het moment dat iemand complottheorieën aanhangt of antisemitische uitingen doet, zoals we bijvoorbeeld in het verleden met haat-imams hebben gedaan, is het belangrijk dat je opnieuw kijkt: is dit waarvoor onze vrijheden in dit land zijn, of moet ik andere vrijheden en rechten beschermen?”, aldus Yesilgöz. Bekijk de beelden van Hart Van Nederland in de video hierboven. Heb je Hart Van Nederland gemist? Je kunt elke aflevering terugkijken bij Gids.tv. Özcan Akyol sloopt Forum voor Democratie: 'Bestaat uit fascisten' (Vandaag Inside) Bekijk deze video » Demonstratie met complotdenker David Icke naar Museumplein: mag hij alles roepen? Bekijk deze video »
Politiek :

Grenzen aan vrijheid van meningsuiting?
Volgens Yesilgöz zijn demonstreren en vrijheid van meningsuiting grote fundamentele rechten in Nederland, maar zijn deze rechten niet onbeperkt. “Er zijn altijd grenzen, en op het moment dat iemand complottheorieën aanhangt of antisemitische uitingen doet, zoals we bijvoorbeeld in het verleden met haat-imams hebben gedaan, is het belangrijk dat je opnieuw kijkt: is dit waarvoor onze vrijheden in dit land zijn, of moet ik andere vrijheden en rechten beschermen?”, aldus Yesilgöz.

Bekijk de beelden van Hart Van Nederland in de video hierboven. Heb je Hart Van Nederland gemist? Je kunt elke aflevering terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's