Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending Windmolens werden lange tijd gezien als een belangrijke pijler in de strijd voor groene energie, maar inmiddels stuit de aanleg van windmolenparken op steeds meer verzet. Zembla onderzoekt in een nieuwe aflevering deze protesten. Zijn ze terecht? GezondheidsproblemenDe felle protesten van burgers tegen het almaar groeiende aantal windmolenparken in Nederland nemen toe. Om de klimaatdoelen te halen komen er vóór 2030 nog eens honderden turbines bij. Burgers die in de buurt van windmolens wonen maken zich zorgen over de gezondheidseffecten. Sommigen kunnen door geluid van de molens niet slapen en ervaren stress en andere gezondheidsproblemen. GeluidsnormenBewoners voelen zich machteloos, want het geluid blijkt binnen de vastgestelde normen te vallen en dus heeft een klacht indienen geen zin. Het RIVM erkent dat er gezondheidsschade kan ontstaan, maar veel is nog onduidelijk. Zembla onderzoekt: wie hebben de geluidsnormen vastgesteld en hoe is dat gedaan? Worden omwonenden wel gehoord door de overheid? Bekijk ook Op1 gemist? VVD-Kamerlid Silvio Erkens wil stoppen met bouw windmolenparken Bekijk deze video » Op1: Olof van der Gaag vindt windmolens nodig omdat klimaatverandering ravage aanricht Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Windmolens werden lange tijd gezien als een belangrijke pijler in de strijd voor groene energie, maar inmiddels stuit de aanleg van windmolenparken op steeds meer verzet. Zembla onderzoekt in een nieuwe aflevering deze protesten. Zijn ze terecht?

Gezondheidsproblemen
De felle protesten van burgers tegen het almaar groeiende aantal windmolenparken in Nederland nemen toe. Om de klimaatdoelen te halen komen er vóór 2030 nog eens honderden turbines bij. Burgers die in de buurt van windmolens wonen maken zich zorgen over de gezondheidseffecten. Sommigen kunnen door geluid van de molens niet slapen en ervaren stress en andere gezondheidsproblemen.

Geluidsnormen
Bewoners voelen zich machteloos, want het geluid blijkt binnen de vastgestelde normen te vallen en dus heeft een klacht indienen geen zin. Het RIVM erkent dat er gezondheidsschade kan ontstaan, maar veel is nog onduidelijk. Zembla onderzoekt: wie hebben de geluidsnormen vastgesteld en hoe is dat gedaan? Worden omwonenden wel gehoord door de overheid?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV