Het water komt gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het water komt gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het water komt gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vier vrijdagen lang is op NPO 2 de documentaireserie Het water komt te zien. Presentator Wilfried Baaijens gaat in deze documentaire op zoek naar de oorsprong en de gevolgen van de Watersnoodramp, de ramp die dit jaar precies 70 jaar geleden door ons land trok. GeleerdMet archiefmateriaal en indringende ooggetuigenverslagen in kaart hoe de ramp zich kon voltrekken, hoe van tevoren onvoldoende werd geanticipeerd op het dreigende gevaar en wat we hebben geleerd van de ramp. Komen we misschien tot de conclusie dat we niet genoeg hebben geleerd? Eerste afleveringIn de eerste aflevering gaan we terug naar de fatale nacht zelf: de nacht van 31 januari op 1 februari. Wat gebeurde er nu precies? Ooggetuigen vertellen wat ze - vaak als jonge kinderen - hebben meegemaakt. Ook horen we het verhaal van de Urker vissers die te hulp schoten en van een Terschellingse kapitein en zijn bemanning, die tot de eerste slachtoffers van de ramp behoorden.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Friday 6 January 2023 om 21:30

Vier vrijdagen lang is op NPO 2 de documentaireserie Het water komt te zien. Presentator Wilfried Baaijens gaat in deze documentaire op zoek naar de oorsprong en de gevolgen van de Watersnoodramp, de ramp die dit jaar precies 70 jaar geleden door ons land trok.

Geleerd
Met archiefmateriaal en indringende ooggetuigenverslagen in kaart hoe de ramp zich kon voltrekken, hoe van tevoren onvoldoende werd geanticipeerd op het dreigende gevaar en wat we hebben geleerd van de ramp. Komen we misschien tot de conclusie dat we niet genoeg hebben geleerd?

Eerste aflevering
In de eerste aflevering gaan we terug naar de fatale nacht zelf: de nacht van 31 januari op 1 februari. Wat gebeurde er nu precies? Ooggetuigen vertellen wat ze - vaak als jonge kinderen - hebben meegemaakt. Ook horen we het verhaal van de Urker vissers die te hulp schoten en van een Terschellingse kapitein en zijn bemanning, die tot de eerste slachtoffers van de ramp behoorden.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Het water komt

Actuele video's

Meer actuele video's