Op1: hebben kinderen van topsporters speciale genen?

Op1: hebben kinderen van topsporters speciale genen?

Donderdag 23 februari 2023 om 09:28

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van woensdag 22 februari. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

In Op1 wordt gesproken over kinderen van oud-topsporters, vaak sporten zij ook op zeer hoog niveau. Dat kan bijna geen toeval zijn, geneticus Hidde Haisma vertelt meer over onderzoek dat is gedaan. Iedereen heeft 20.000 genen, en topsporters hebben van 1 procent van die genen een andere variant die vaker voorkomt en geassocieerd wordt met die topsport.

Bekijk het fragment van Op1 hieronder. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

<em>Op1</em>: hebben kinderen van topsporters speciale genen? Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van woensdag 22 februari. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. In Op1 wordt gesproken over kinderen van oud-topsporters, vaak sporten zij ook op zeer hoog niveau. Dat kan bijna geen toeval zijn, geneticus Hidde Haisma vertelt meer over onderzoek dat is gedaan. Iedereen heeft 20.000 genen, en topsporters hebben van 1 procent van die genen een andere variant die vaker voorkomt en geassocieerd wordt met die topsport. Bekijk het fragment van Op1 hieronder. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Op1: hebben kinderen van topsporters speciale genen?

Actuele video's

Meer actuele video's