Langs de nieuwe zijderoute: Kazachstan gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Langs de nieuwe zijderoute: Kazachstan gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Langs de nieuwe zijderoute: Kazachstan gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de nieuwe aflevering van Langs de nieuwe zijderoute staat één van de grootste landen van Centraal-Azië centraal: Kazachstan. Het land staat misschien wel voor de allergrootste uitdaging die ze ooit heeft getroffen. Grote burenKazachstan staat voor een groot dilemma: hoe vaar je, na honderden jaren van bezetting, een eigen koers, zonder de grote buren Rusland en China voor het hoofd te stoten? Het Sovjetverleden achter zich laten is geen eenvoudige opgave. Strijd met olie-industrieJelle Brandt Corstius spreekt Russen die 'op vakantie' zijn, oftewel de Russische mobilisatie aan het ontlopen. Het uiterste noordwesten van Kazachstan heeft veel olie, maar een groot deel van de winning ervan is in handen van de Chinezen en leidt tot veel problemen. Ruben Terlou ontmoet een vrouw die vastberaden de strijd aangaat met de Chinese olie-industrie. Bekijk ook Video: Ruben Terlou en Jelle Brandt Corstius over programma Langs de Nieuwe Zijderoute Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Sunday 26 March 2023 om 21:06

In de nieuwe aflevering van Langs de nieuwe zijderoute staat één van de grootste landen van Centraal-Azië centraal: Kazachstan. Het land staat misschien wel voor de allergrootste uitdaging die ze ooit heeft getroffen.

Grote buren
Kazachstan staat voor een groot dilemma: hoe vaar je, na honderden jaren van bezetting, een eigen koers, zonder de grote buren Rusland en China voor het hoofd te stoten? Het Sovjetverleden achter zich laten is geen eenvoudige opgave.

Strijd met olie-industrie
Jelle Brandt Corstius spreekt Russen die 'op vakantie' zijn, oftewel de Russische mobilisatie aan het ontlopen. Het uiterste noordwesten van Kazachstan heeft veel olie, maar een groot deel van de winning ervan is in handen van de Chinezen en leidt tot veel problemen. Ruben Terlou ontmoet een vrouw die vastberaden de strijd aangaat met de Chinese olie-industrie.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Langs de nieuwe zijderoute

Actuele video's

Meer actuele video's