Finale ESC: Martien Meiland steunt Belgische Gustaph!

Finale ESC: Martien Meiland steunt Belgische Gustaph!

Saturday 13 May 2023 om 20:01

Live stream finale Eurovisie Songfestival 2023 (zaterdag 13 mei)

Na de Nederlandse ondergang op het Songfestival is België juist helemaal in de spotlight komen staan. Na het optreden van Gustaph van afgelopen donderdag is zijn populariteit alleen maar gestegen. Voor de finale krijgt Gustaph steun uit onverwachte hoek.

Meiland
Martien Meiland heeft zijn steun uitgesproken voor de Belgische songfestival-act. Een queer self-love nummer brengt de Belgen weer aan de top van het Eurovisie Songfestival. De winst zit er waarschijnlijk niet in met de sterke concurrentie van Zweden en Finland, maar een top tien plek is zeker haalbaar met dit upbeat-nummer.

Afgelopen jaren
België heeft een vrij wisselvallig verleden met het Songfestival. Het heeft namelijk pas een keer gewonen. In 1986 won Sandra Kim met het bekende nummer 'J'aime la vie'. Daarna haalde België de finale vaak helemaal niet. De laatste 10 jaar doet België het best goed met leuke nummers zoals 'Rhythm Inside' (Loic Nottet, 2015), 'Whats the pressure' (Laura Tesoro, 2016) en twee nummers van Hooverphonic (2020, 2021)

. Sandra Kim J'aime la vie")

Bekijk het fragment van RTL Boulevard hieronder. De finale van het Songfestival 2023 is zaterdag 13 mei te zien om 21.00 uur op NPO1. De voorbeschouwing begint om 20.30. Volg alles over het Eurovisie Songfestival hier via Gids.TV.

Finale ESC: <em>Martien Meiland</em> steunt Belgische Gustaph! Live stream finale Eurovisie Songfestival 2023 (zaterdag 13 mei) Na de Nederlandse ondergang op het Songfestival is België juist helemaal in de spotlight komen staan. Na het optreden van Gustaph van afgelopen donderdag is zijn populariteit alleen maar gestegen. Voor de finale krijgt Gustaph steun uit onverwachte hoek. MeilandMartien Meiland heeft zijn steun uitgesproken voor de Belgische songfestival-act. Een queer self-love nummer brengt de Belgen weer aan de top van het Eurovisie Songfestival. De winst zit er waarschijnlijk niet in met de sterke concurrentie van Zweden en Finland, maar een top tien plek is zeker haalbaar met dit upbeat-nummer. Gustaph - Because Of You | Belgium ?? | Second Semi-Final | Eurovision 2023 Afgelopen jarenBelgië heeft een vrij wisselvallig verleden met het Songfestival. Het heeft namelijk pas een keer gewonen. In 1986 won Sandra Kim met het bekende nummer 'J'aime la vie'. Daarna haalde België de finale vaak helemaal niet. De laatste 10 jaar doet België het best goed met leuke nummers zoals 'Rhythm Inside' (Loic Nottet, 2015), 'Whats the pressure' (Laura Tesoro, 2016) en twee nummers van Hooverphonic (2020, 2021) Eurovision 1986 Belgium (Winner. Sandra Kim J'aime la vie") Bekijk het fragment van RTL Boulevard hieronder. De finale van het Songfestival 2023 is zaterdag 13 mei te zien om 21.00 uur op NPO1. De voorbeschouwing begint om 20.30. Volg alles over het Eurovisie Songfestival hier via Gids.TV. Bekijk ook Zweden tijdens halve finale Songfestival: Loreen maakt indruk met Tattoo Bekijk deze video » Finland (Käärijä) tijdens halve finale Songfestival: Cha Cha Cha Bekijk deze video » Er moet wéér een landelijk Songfestival komen! 'Dit was een aanfluiting' (video) Bekijk deze video » Zien: aparte taferelen op schiphol na verlies Mia & Dion, AVROTROS trekt rare conclusie Bekijk deze video » Eurovisie Songfestival: deze landen zijn door naar de finale! Bekijk deze video » België tijdens halve finale Songfestival: Gustaph met Because Of You Bekijk deze video » Zien: bijzondere winnaars Eurovisie Songfestival van afgelopen jaren in vogelvlucht (video) Bekijk deze video »
Entertainment :
Finale ESC: Martien Meiland steunt Belgische Gustaph!

Actuele video's

Meer actuele video's