Zien: 'Unabomber', Ted Kaczynski, dood gevonden in cel

Zien: 'Unabomber', Ted Kaczynski, dood gevonden in cel

Zaterdag 10 juni 2023 om 20:10

Zien: Joran van der Sloot overgeleverd aan VS

Ted Kaczynski, wellicht beter bekend als de Unabomber, is dood gevonden in een gevangenis in North-Carolina, een staat in de VS. De voormalig wiskunde docent hield jarenlang Amerika in zijn greep met bombrieven.

Bombrieven
Kaczynski stuurde tussen de jaren 70 en de jaren 90 bombrieven. De eerste bombrief verstuurde hij naar de universiteit van Chicago. Daarna begon de FBI al snel een onderzoek naar de bombrieven. Ted Kaczynski eiste dat verschillende kranten zijn manuscript moesten plaatsen als ze hem te pakken wouden krijgen. Zijn broer herkende daarin zijn gedachtegangen en tipte de politie.

Manuscript
In het manuscript dat door Kaczynski Industrial Society and Its Future werd genoemd, richtte hij zijn tot de industrialisatie van de samenleving. Hij vond de industriële revolutie een ramp voor de mensheid. Ted Kaczynski kreeg voor zijn daden een levenslange gevangenisstraf zonder vervroegde vrijlating. Hij is 81 jaar geworden.

Bekijk hieronder het Amerikaanse nieuwsbericht over zijn dood.

Zien: 'Unabomber', <em>Ted Kaczynski</em>, dood gevonden in cel Zien: Joran van der Sloot overgeleverd aan VS Ted Kaczynski, wellicht beter bekend als de Unabomber, is dood gevonden in een gevangenis in North-Carolina, een staat in de VS. De voormalig wiskunde docent hield jarenlang Amerika in zijn greep met bombrieven. BombrievenKaczynski stuurde tussen de jaren 70 en de jaren 90 bombrieven. De eerste bombrief verstuurde hij naar de universiteit van Chicago. Daarna begon de FBI al snel een onderzoek naar de bombrieven. Ted Kaczynski eiste dat verschillende kranten zijn manuscript moesten plaatsen als ze hem te pakken wouden krijgen. Zijn broer herkende daarin zijn gedachtegangen en tipte de politie. ManuscriptIn het manuscript dat door Kaczynski Industrial Society and Its Future werd genoemd, richtte hij zijn tot de industrialisatie van de samenleving. Hij vond de industriële revolutie een ramp voor de mensheid. Ted Kaczynski kreeg voor zijn daden een levenslange gevangenisstraf zonder vervroegde vrijlating. Hij is 81 jaar geworden. Bekijk hieronder het Amerikaanse nieuwsbericht over zijn dood. Bekijk ook Disney VS. Florida: wat is er aan de hand? Bekijk deze video » Bekijk hier de trailer van The Color Purple, vanaf 25 december in de bioscoop Bekijk deze video » Zien: André Hazes onder vuur door leerplichtzaak! Bekijk deze video » Docuserie Beau & Michiel in Amerika vanaf 8 juni bij Videoland: bekijk eerste beelden Bekijk deze video » Jinek: Beau van Erven Dorens lyrisch over 'spastische' dansje Michiel Vos Bekijk deze video » De lucht in New York kleurt oranje, een van de slechtste luchtkwaliteiten ter wereld! Bekijk deze video » André Hazes: 'Hierom overtrad ik de wet en daar heb ik geen spijt van' (Shownieuws) Bekijk deze video » Vertrouwelijke documenten naast de wc, valt het doek nu dan echt voor Donald Trump? Bekijk deze video »
Nieuws :
Zien: 'Unabomber', Ted Kaczynski, dood gevonden in cel

Actuele video's

Meer actuele video's