Video: politieagenten mogen geen religieuze overtuigingen meer dragen in uniform

Video: politieagenten mogen geen religieuze overtuigingen meer dragen in uniform

Woensdag 28 juni 2023 om 16:29

Minister Dilan Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid heeft aangekondigd dat er nieuwe kledingvoorschriften zullen komen voor politieagenten in Nederland. Opvallend is dat het dragen van hoofddoeken, keppels, kruisjes en andere uitingen van geloofs- en levensovertuigingen niet langer toegestaan zal zijn voor politieagenten in uniform.

Tekst gaat verder onder de video.

Video: <em>politieagenten</em> mogen geen <em>religieuze overtuigingen</em> meer dragen in uniform Minister Dilan Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid heeft aangekondigd dat er nieuwe kledingvoorschriften zullen komen voor politieagenten in Nederland. Opvallend is dat het dragen van hoofddoeken, keppels, kruisjes en andere uitingen van geloofs- en levensovertuigingen niet langer toegestaan zal zijn voor politieagenten in uniform. Tekst gaat verder onder de video. Reactie minister"In het reglement, de zogeheten Kledingregeling van de politie, worden de regels voor 'religieuze neutraliteit' expliciet opgenomen," zegt minister Yeşilgöz tegen De Telegraaf. "Met deze regeling komt er duidelijkheid over de neutraliteit van het uniform. Dat geeft rust en dan kunnen we de discussie daarover achter ons laten." Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Erica Meiland haalt uit naar Chantal Janzen, "woke gedoe" (Shownieuws) Bekijk deze video »
Nieuws :

Reactie minister
"In het reglement, de zogeheten Kledingregeling van de politie, worden de regels voor 'religieuze neutraliteit' expliciet opgenomen," zegt minister Yeşilgöz tegen De Telegraaf. "Met deze regeling komt er duidelijkheid over de neutraliteit van het uniform. Dat geeft rust en dan kunnen we de discussie daarover achter ons laten."

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's