Stop met alcohol: "Eén glas per dag vergroot de kans op kanker" (KWF Kankerbestrijding)

Stop met alcohol: "Eén glas per dag vergroot de kans op kanker" (KWF Kankerbestrijding)

Stop met alcohol: "Eén glas per dag vergroot de kans op kanker" (KWF Kankerbestrijding) Bij 63% van de Nederlanders is niet bekend dat alcohol de kans op kanker vergroot. Dit terwijl zelfs één glas per dag het risico al kan vergroten. En hoe meer je drinkt, hoe groter het risico wordt: "In een derde van de gevallen is het krijgen van kanker levensstijl gerelateerd, waaronder het drinken van alcohol", laat Linda Sumner weten. Alcoholprobleem Tino MartinOm die reden starten 'KWF Kankerbestrijding' en de 'Maag Lever Darm Stichting' maandag 3 juli met de nieuwe bewustwordingscampagne 'Op je gezondheid?' Voorbijgangers in de video van Hart van Nederland schrikken van dit nieuws, sommigen blijven ondanks deze waarschuwing toch doordrinken. Net als Tino Martin, die aankomende zaterdag met een eigen documentaire komt o.a. over zijn alcoholprobleem. Bekijk de Hart van Nederland-video hierboven. Bekijk ook Aparte keuze!? Tino Martin maakt eerbetoon aan Marco Borsato Bekijk deze video » Kimberley bekent alcoholprobleem Tino Martin in docu: "Hij heeft twee gezichten" Bekijk deze video »
Nieuws :
Maandag 3 juli 2023 om 13:12

Bij 63% van de Nederlanders is niet bekend dat alcohol de kans op kanker vergroot. Dit terwijl zelfs één glas per dag het risico al kan vergroten. En hoe meer je drinkt, hoe groter het risico wordt: "In een derde van de gevallen is het krijgen van kanker levensstijl gerelateerd, waaronder het drinken van alcohol", laat Linda Sumner weten.

Alcoholprobleem Tino Martin
Om die reden starten 'KWF Kankerbestrijding' en de 'Maag Lever Darm Stichting' maandag 3 juli met de nieuwe bewustwordingscampagne 'Op je gezondheid?' Voorbijgangers in de video van Hart van Nederland schrikken van dit nieuws, sommigen blijven ondanks deze waarschuwing toch doordrinken. Net als Tino Martin, die aankomende zaterdag met een eigen documentaire komt o.a. over zijn alcoholprobleem.

Bekijk de Hart van Nederland-video hierboven.

Actuele video's

Meer actuele video's