ME grijpt in bij pro-Israël-manifestatie in Amsterdam: tegendemonstranten naderen plein

ME grijpt in bij pro-Israël-manifestatie in Amsterdam: tegendemonstranten naderen plein

Zondag 15 oktober 2023 om 18:55

Op zondag heeft de Mobiele Eenheid twee groepen demonstranten verdreven van het Beursplein in Amsterdam, waar op dat moment een kleine pro-Israël-demonstratie plaatsvond.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>ME</em> grijpt in bij <em>pro-Israël-manifestatie</em> in <em>Amsterdam</em>: tegendemonstranten naderen plein Op zondag heeft de Mobiele Eenheid twee groepen demonstranten verdreven van het Beursplein in Amsterdam, waar op dat moment een kleine pro-Israël-demonstratie plaatsvond. Tekst gaat verder onder de video. Pro-Palestina-marsOp zondagmiddag vond ook een zogeheten pro-Palestina-mars plaats op de Dam in Amsterdam, waar duizenden mensen zich verzamelden. Volgens een politiewoordvoerder arriveerden er steeds meer tegendemonstranten op het plein, wat de spanning deed toenemen. De ME werd ingezet om de twee groepen uit elkaar te drijven en te voorkomen dat de situatie escaleerde. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Jood over 'genocide' in Palestina: "Israel, stop met kinderen bombaderen" (video) Bekijk deze video » Frans Timmermans in Buitenhof over grondoffensief Israël: 'Wat willen ze bereiken?' Bekijk deze video »
Nieuws :

Pro-Palestina-mars
Op zondagmiddag vond ook een zogeheten pro-Palestina-mars plaats op de Dam in Amsterdam, waar duizenden mensen zich verzamelden. Volgens een politiewoordvoerder arriveerden er steeds meer tegendemonstranten op het plein, wat de spanning deed toenemen. De ME werd ingezet om de twee groepen uit elkaar te drijven en te voorkomen dat de situatie escaleerde.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's