Rob Jetten onder vuur: misgendering van non-binair persoon in debat met Thierry Baudet

Rob Jetten onder vuur: misgendering van non-binair persoon in debat met Thierry Baudet

Donderdag 2 november 2023 om 12:45

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft tijdens een debat op NOS op 3 de verontwaardiging gewekt van iemand die zich als non-binair identificeert, en niet als man of vrouw. Baudet gaf aan niet te weten wat non-binair betekent en te blijven bij zijn overtuiging dat er slechts twee geslachten zijn.

Tekst gaat verder onder de video.

Misgenderen Rob Jetten
D66-leider Rob Jetten was ook aanwezig bij het debat en reageerde vol woede op de uitspraken van Baudet na afloop. Jetten beweert dat de homofobe standpunten van Forum voor Democratie kunnen leiden tot 'meer onveiligheid voor LHBTI'ers in Nederland'. Opmerkelijk is dat de D66-leider in datzelfde debat de betreffende non-binaire persoon misgenderde, wat kan worden gezien als een vorm van geweld.

Bekijk het fragment uit NOS op 3 met Thierry Baudet en Rob Jetten hierboven. In de video hieronder jubelt Jetten over zijn nieuwe liefde.

<em>Rob Jetten</em> onder vuur: <em>misgendering</em> van <em>non-binair</em> persoon in debat met <em>Thierry Baudet</em> Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft tijdens een debat op NOS op 3 de verontwaardiging gewekt van iemand die zich als non-binair identificeert, en niet als man of vrouw. Baudet gaf aan niet te weten wat non-binair betekent en te blijven bij zijn overtuiging dat er slechts twee geslachten zijn. Tekst gaat verder onder de video. Oprécht onder de indruk dat Brammetje er in is geslaagd om Baudet -een van de laatste mensen die ik in de politiek serieus neem- hier verreweg de meest sympathieke en oprechte persoon in deze zaal te laten lijken pic.twitter.com/CtGE7exXbn— Jim (@morrisjim) November 1, 2023 Misgenderen Rob JettenD66-leider Rob Jetten was ook aanwezig bij het debat en reageerde vol woede op de uitspraken van Baudet na afloop. Jetten beweert dat de homofobe standpunten van Forum voor Democratie kunnen leiden tot 'meer onveiligheid voor LHBTI'ers in Nederland'. Opmerkelijk is dat de D66-leider in datzelfde debat de betreffende non-binaire persoon misgenderde, wat kan worden gezien als een vorm van geweld. Bekijk het fragment uit NOS op 3 met Thierry Baudet en Rob Jetten hierboven. In de video hieronder jubelt Jetten over zijn nieuwe liefde. Bekijk ook Assepoester wordt Ass Poes in Cast: ‘Nu ben je aan het misgenderen’ Bekijk deze video » Thierry Baudet gelooft niet in 'non-binair': "Kan ook zeggen dat ik alien ben" (video) Bekijk deze video »
Politiek :

Actuele video's

Meer actuele video's