Hugo de Jonge over stembureaus in gevangenissen: 'Verder moeten we niet gaan'

Hugo de Jonge over stembureaus in gevangenissen: 'Verder moeten we niet gaan'

Vrijdag 3 november 2023 om 14:17

Een mobiel stembureau in de gevangenis zal er niet komen, aldus minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken, verantwoordelijk voor de verkiezingen. Bonjo, de belangenorganisatie voor gedetineerden, dient een kort geding in tegen de Staat om op 22 november mobiele stembureaus in gevangenissen te realiseren.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Hugo de Jonge</em> over stembureaus in <em>gevangenissen</em>: 'Verder moeten we niet gaan' Een mobiel stembureau in de gevangenis zal er niet komen, aldus minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken, verantwoordelijk voor de verkiezingen. Bonjo, de belangenorganisatie voor gedetineerden, dient een kort geding in tegen de Staat om op 22 november mobiele stembureaus in gevangenissen te realiseren. Tekst gaat verder onder de video. Kieswet"Ik vind het een merkwaardig idee," zei Hugo de Jonge voor aanvang van de ministerraad. Volgens hem moeten stembureaus publiekelijk toegankelijk zijn, en dat kan niet in een gevangenis. "Zo is het geregeld in de kieswet. Verder moeten we niet gaan." Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Thierry Baudet gelooft niet in 'non-binair': "Kan ook zeggen dat ik alien ben" (video) Bekijk deze video » Jan Rotmans over Tweede Kamerverkiezingen: 'Ik heb vertrouwen in Frans Timmermans' Bekijk deze video »
Nieuws :

Kieswet
"Ik vind het een merkwaardig idee," zei Hugo de Jonge voor aanvang van de ministerraad. Volgens hem moeten stembureaus publiekelijk toegankelijk zijn, en dat kan niet in een gevangenis. "Zo is het geregeld in de kieswet. Verder moeten we niet gaan."

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's