Ophef in Hoogezand: Kick Out Zwarte Piet verstoort raadsvergadering

Ophef in Hoogezand: Kick Out Zwarte Piet verstoort raadsvergadering

Vrijdag 24 november 2023 om 12:12

Activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en Extinction Rebellion (XR) hebben donderdagavond actiegevoerd in de raadszaal van de gemeente Midden-Groningen. Het betrof een groep van ongeveer tien mensen, waaronder KOZP-voorman Jerry Afriyie.

Tekst gaat verder onder de video.

Ophef in <em>Hoogezand</em>: <em>Kick Out Zwarte Piet</em> verstoort <em>raadsvergadering</em> Activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en Extinction Rebellion (XR) hebben donderdagavond actiegevoerd in de raadszaal van de gemeente Midden-Groningen. Het betrof een groep van ongeveer tien mensen, waaronder KOZP-voorman Jerry Afriyie. Tekst gaat verder onder de video. 'Weg met Zwarte Piet'De demonstranten verstoorden de raadsvergadering met spandoeken ("Zwarte Piet + PVV is racisme") en leuzen zoals 'Weg met Zwarte Piet' en 'Groningen schaam je'. Als reactie liepen raadsleden de zaal uit. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Gewelddadige pro-Zwarte Piet demonstranten De Lier vallen politie aan met vuurwerk (video) Bekijk deze video » ZIEN: Zwartgeschminkte pieten in Rijswijk afgelast, organisator Marc Weterings is woedend Bekijk deze video »
Nieuws :

'Weg met Zwarte Piet'
De demonstranten verstoorden de raadsvergadering met spandoeken ("Zwarte Piet + PVV is racisme") en leuzen zoals 'Weg met Zwarte Piet' en 'Groningen schaam je'. Als reactie liepen raadsleden de zaal uit.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's