Bizarre beelden: Mark Rutte dreigt met opstappen demissionair kabinet na Oekraïne-motie

Bizarre beelden: Mark Rutte dreigt met opstappen demissionair kabinet na Oekraïne-motie

Woensdag 13 december 2023 om 18:26

Gisteravond ontstond er opschudding in de Kamer tijdens het debat over Oekraïne. Een deel van de Kamer overwoog een motie in te dienen die het voorgenomen steunpakket voor Oekraïne zou kunnen belemmeren. Demissionair premier Mark Rutte dreigde echter vooraf de motie niet uit te voeren en stond stevig op zijn standpunt.

Tekst gaat verder onder de video.

Bizarre beelden: <em>Mark Rutte</em> dreigt met <em>opstappen</em> demissionair kabinet na <em>Oekraïne-motie</em> Gisteravond ontstond er opschudding in de Kamer tijdens het debat over Oekraïne. Een deel van de Kamer overwoog een motie in te dienen die het voorgenomen steunpakket voor Oekraïne zou kunnen belemmeren. Demissionair premier Mark Rutte dreigde echter vooraf de motie niet uit te voeren en stond stevig op zijn standpunt. Tekst gaat verder onder de video. Kritiek PVVDe grootste partij in de Kamer, de PVV, heeft consistent tegen Nederlandse militaire steun aan Oekraïne gestemd. Tijdens het debat benadrukte PVV'er Emiel van Dijk ook zijn afkeer van een grotere EU. Hij vreest dat de Nederlandse belastingbetaler uiteindelijk opdraait voor de kosten. Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Mark Rutte over ‘emotionele’ beslissing om te stoppen: ‘Het voelt goed’ (video) Bekijk deze video » Mark Rutte doet belofte na NAVO-top: 'Nederland blijft Oekraïne steunen' Bekijk deze video »
Politiek :
Bizarre beelden: Mark Rutte dreigt met opstappen demissionair kabinet na Oekraïne-motie

Kritiek PVV
De grootste partij in de Kamer, de PVV, heeft consistent tegen Nederlandse militaire steun aan Oekraïne gestemd. Tijdens het debat benadrukte PVV'er Emiel van Dijk ook zijn afkeer van een grotere EU. Hij vreest dat de Nederlandse belastingbetaler uiteindelijk opdraait voor de kosten.

Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's