Oorlog met Rusland? Dienstplicht-nieuwe stijl: jongeren vrijwillig jaar bij landmacht

Oorlog met Rusland? Dienstplicht-nieuwe stijl: jongeren vrijwillig jaar bij landmacht

Donderdag 28 december 2023 om 08:43

In Hart van Nederland aandacht voor 'dienstplicht-nieuwe stijl'. De hoop is dat jaarlijks zo'n twee tot drieduizend jongeren zich vrijwillig melden om een jaar lang aan de slag gaan bij de landmacht.

Oorlog
In een interview met de Telegraaf benadrukt vertrekkend commandant landstrijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen dat Nederland serieus rekening moet houden met een gewapend conflict met Rusland. Zowel het leger als de samenleving hoort zich hierop voor te bereiden. Wijnen vindt dat Nederland een voorbeeld moet nemen aan de Baltische staten, Zweden en Finland. Deze landen grenzen aan of liggen dicht bij Rusland en daar is de bevolking beter voorbereid op een oorlog.

<em>Oorlog</em> met Rusland? <em>Dienstplicht</em>-nieuwe stijl: jongeren vrijwillig jaar bij landmacht In Hart van Nederland aandacht voor 'dienstplicht-nieuwe stijl'. De hoop is dat jaarlijks zo'n twee tot drieduizend jongeren zich vrijwillig melden om een jaar lang aan de slag gaan bij de landmacht. OorlogIn een interview met de Telegraaf benadrukt vertrekkend commandant landstrijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen dat Nederland serieus rekening moet houden met een gewapend conflict met Rusland. Zowel het leger als de samenleving hoort zich hierop voor te bereiden. Wijnen vindt dat Nederland een voorbeeld moet nemen aan de Baltische staten, Zweden en Finland. Deze landen grenzen aan of liggen dicht bij Rusland en daar is de bevolking beter voorbereid op een oorlog. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Zien! Drone- en andere beelden van gevolgen hoogwater in Deventer en omgeving Bekijk deze video » Spectaculaire redding kudde paardjes van hoogwater (Hart van Nederland) Bekijk deze video » Oekraïens leger grijpt in: drones bedreigen Nederlandse boer Kees Huizinga Bekijk deze video »
Nieuws :

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's