Fascinerende docu American Dharma met Steve Bannon woensdag te zien op NPO 2

Fascinerende docu American Dharma met Steve Bannon woensdag te zien op NPO 2
In gesprek met filmmaker Errol Morris

Kijktip :

Op de late woensdagavond van 26 augustus is de fascinerende documentaire American Dharma te zien op NPO 2. Hierin gaat de gerenommeerde documentairemaker Errol Morris in gesprek met Steve Bannon, het alt-rightkopstuk en de voormalige hoofdstrateeg van Donald Trump.

Docu American Dharma gemist? Je kunt de hele film terugkijken bij Gids.tv.

Kritisch
Bannon was aan het begin van Trumps presidentiële termijn zijn belangrijkste strateeg. Hij leidde de campagne van Trump en was tot voor kort ook de hoogste baas bij de rechts-conservatieve nieuwssite Breitbart News. In American Dharma voert Bannon een uitvoerig vraaggesprek met filmmaker Morris, die kritische vragen stelt - maar een frontale aanval uit de weg gaat.

Films
Morris heeft een opvallende invalshoek gekozen voor het interview: aan de hand van enkele van Bannons lievelingsfilms, zoals Twelve O'Clock High (1949), The Searchers (1956) en Chimes at Midnight (1965), probeert hij diens kijk op de wereld en Bannons gevoelens over Trump te ontrafelen. American Dharma laat zien hoe Bannon zich ontwikkelde vanuit de 'hardcore Democratische familie' waarin hij werd geboren tot alt-rightkopstuk.

De documentaire American Dharma is op woensdag 26 augustus om 22.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire American Dharma terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Fascinerende docu American Dharma met Steve Bannon woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV