Maandag in Op1: Xander van der Wulp en Peter Kee over uitgelekte coronamaatregelen

Maandag in Op1: Xander van der Wulp en Peter Kee over uitgelekte coronamaatregelen
De gasten van maandag 12 oktober

Kijktip :

Morgen zullen er nieuwe maatregelen aangekondigd worden om het aantal ziekenhuisopnames vanwege corona terug te dringen. Politiek verslaggever van de NOS Xander van der Wulp en politiek commentator van BNNVARA Peter Kee schuiven aan om hier een voorspelling over te doen. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 12 oktober

  • Arnon Grunberg hield dit jaar de 4 mei-lezing, een lezing die indruk maakte, maar ook ophef veroorzaakte. Vooral de zin ‘Als ze het over Marokkanen hebben, hebben ze het over mij’ raakte bij velen een gevoelige snaar. Kort gezegd: als niemand er meer van opkijkt wanneer Marokkanen worden gediscrimineerd, is het een kwestie van tijd voordat we ook niet meer opkijken van – bijvoorbeeld – antisemitisme. De toespraak is nu – samen met vier eerdere essays van Arnon – gebundeld in het boekje ‘Als ze het over Marokkanen hebben’.
  • Als de huidige trend doorzet liggen er eind november 6000 coronapatiënten in het ziekenhuis, zegt de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers. Ziekenhuizen in het hele land schalen inmiddels de reguliere zorg af, in het slechtste scenario zelfs met 75%, terwijl dat juist niet de bedoeling was. En hoe komt het dat er een oververtegenwoordiging van niet-westerse patienten op de IC wordt waargenomen? Mark Kramer, voorzitter Acute Zorg Noord-Holland en Flevoland schuift hierover aan samen met Sofyan Mbarki, fractievoorzitter van PvdA Amsterdam.
  • Politiek verslaggever van de NOS Xander van der Wulp en politiek commentator van BNNVARA Peter Kee blikken vanavond bij Op1 vooruit op de dag van morgen. Hoe streng gaan de nieuwe coronamaatregelen worden en is het genoeg?
  • Advocaat Gerald Roethof zit vanavond bij Op1 over het opmerkelijke betoog dat hij vandaag hield van ruim acht uur. Zijn missie: vrijspraak voor zijn cliënt Jos B, verdacht van de moord op Nicky Verstappen.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 12 oktober gepresenteerd door Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV