Ultieme horrorcomedy en anti-kerstfilm Gremlins Eerste Kerstdag op Veronica

Ultieme horrorcomedy en anti-kerstfilm Gremlins Eerste Kerstdag op Veronica
Huisdier Mogwai: geen water, geen daglicht en niet voeren na middernacht!

Kijktip :

Op 25 december is de film Gremlins te zien op Veronica. Zet je schrap voor een heerlijke orginele horrorkomedie met een Mogwai (wat Chinees is voor "kwaadaardige geest") met de naam Gizmo in de hoofdrol. Gizmo is lief, schattig en hartverwarmend. Maar verbreek niet de drie regels, want dan wordt het Kerstfeest een hel!

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mogwai Gizmo
Het verhaal gaat over Billy Peltzer (Zach Galligan). Hij krijgt een vreemd nieuw huisdier (een Mogwai) voor Kerstmis. Om het schattige beestje goed te verzorgen moet hij rekening houden met drie regels: maak hem nooit nat, stel hem niet bloot aan zonlicht én geef hem geen eten na middernacht.

De Mogwai Gizmo genaamd in de film 'Gremlins'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Deze heerlijke horrorkomedie is geproduceerd door niemand minder dan Steven Spielberg. De regie is net zo duivels als de groene filmsterren, want regisseur Joe Dante doet er alles aan om je dat heilzame kerstgevoel te geven - om het daarna met zichtbaar plezier de nek om te draaien. Gremlins wisselt moeiteloos tussen humor en horror en kent veel onvergetelijke hoogtepunten, zoals de een bloedstollende keukenscène met moeder Peltzer, vechten met de kerstboom, een burgemeester die wordt weggeschoten met een traplift tot de complete chaos in een bioscoop vol Gremlins die het lied 'Hey Ho' van Sneeuwwitje meezingen. Gremlins is legendarisch, onvergetelijk en prachtig gemaakt, met een hoofdrol voor de grote Gremlin-baas Stripe in een bloedstollend spannende finale. Vier sterren.

Cast
Naast Zach Galligan (The Pack) en Phoebe Cates (Gremlins 2: The New Batch) is ook Frances Lee McCain (Stand By Me) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Joe Dante (Innerspace).

Gremlins is vrijdag 25 december (Eerste Kerstdag) om 23.10 uur op Veronica te zien. Genre: Horror, Komedie, Actie. Tijdsduur: 106 minuten. IMDb score 7,3. Bekijk hier waar je de film Gremlins nog meer kunt streamen.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Ultieme horrorcomedy en anti-kerstfilm Gremlins Eerste Kerstdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier